Fejléc
Árnyék
 
Fehérváron az egymilliomodik? (A Munkácsy-tárlathoz kapcsolódó programok)
Elválasztás

Fehérváron az egymilliomodik?

A nagy érdeklődésre való tekintettel - és hogy minden bejelentkezett csoportnak elegendő ideje legyen a festmények, relikviák és a kiállításon bemutatott Inas a szalonban (67 perces) című film megtekintésére - a tárlat 2008. november 16-ig látogatható a Városi Képtár - Deák Gyűjteményben (Oskola u. 10.).
A v. Pákh Imre műgyűjtő Munkácsy Mihály festményeit bemutató vándorkiállítása tizenötödik helyszínén, Székesfehérváron, megérkezhet az egymilliomodik látogató.
Az utóbbi hetek látogatói statisztikái szerint - ha a hátralévő két hétben hasonló számú látogató tekinti meg a tárlatot - Székesfehérváron eljuthatunk a vándor-kiállítás egymilliós nézőszámáig.
Az egymilliomodik látogatót értékes jutalommal várjuk majd.



A kiállítás utolsó hónapjában is több, már korábban meghirdetett - vagy a várható ünnephez is kapcsolódó új - programmal, programban várjuk a kedves látogatókat:



november 7-én, pénteken 20-23 óráig
Megidézzük Munkácsy párizsi szalonját
Kamarazene, koktél és baráti beszélgetések a képtár falai között
Munkácsyék párizsi palotájában péntekenként illusztris vendégek részvételével zajlottak a találkozások. Aki nem tárlatlátogatóként a képek előtt végigsétálva csendben, hanem baráti társasággal, koktéllal a kézben, beszélgetve szeretné megtekinteni a tárlatot, ezen az éjszakába nyúló estén lesz módja rá.
Belépődíj: 2000 Ft/fő

november 13-án, csütörtökön 17 órától (a korábbiaktól eltérően, egy órával korábbi kezdéssel) "Nekiestünk" Munkácsynak - a festő és életműve az ezredfordulón, a művészettörténész szakma és a közönség értékelése és viszonya a kérdésben
Révész Emese művészettörténész, a Pázmány Péter Tudományegyetem tanárának előadása

november 14-én, pénteken Eredményhirdetések
16 órától: A három korosztály számára készült, jól kitöltött feladatlapok díjazása
Az augusztus végi és szeptember végi értékelés és sorsolás megtörtént, azok díjazottjait értesítjük. Az októberben és novemberben leadott feladatlapok javítását követően, a nyertesek sorsolása ekkor történik meg.

17 órától: Alkossunk 21. századi csoportképet digitális fotópályázat értékelése és díjkiosztása
A pályázatra a kitűzött határidőig 13 alkotó 25 munkája érkezett meg címünkre.
A főként fiatal alkotók által beküldött, sok esetben társadalombíráló alkotásokat, zsűri értékelte. A legjobbaknak egy 30.000, egy 25.000, és két 10.000 Ft értékű díj kerül átadásra.

november 15-én 20-23 óráig
Éjszakai tárlatvezetésekkel búcsúztatjuk a kiállítást
Aki még nem látta, Székesfehérváron ezen az estén és a rá következő napon láthatja utoljára Munkácsy Mihály festményeit.
Sajnos a tárlat alatt sem jutott tudomásunkra, hogy Székesfehérváron eredeti Munkácsy festmény lenne található, így a festményektől és relikviáktól elbúcsúzunk. Azonban a Szent István Király Múzeum Munkácsy párizsi műterméből származó neo-reneszánsz székét - amelyet a festő, a tárlaton is látható Ballada című képén is megörökített - a Budenz ház - Ybl gyűjtemény állandó kiállításán továbbra is megtekinthetik. Ez a tárgy, a szép élmények emléke marad majd.

AJÁNLÓ

KIÁLLÍTÁSOK

HÍREK

© Városi Képtár – Deák Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 10. – deak@deakgyujtemeny.hu
magyarenglish