Fejléc
Árnyék
 
rendezvények
Elválasztás

Burján Orsi -- Komjáti Áron duó

2023. december 10-én, vasárnap 17 órától:
Burján Orsi -- Komjáti Áron duó (adventi koncert)
Helyszín: Hetedhét Játékmúzeum -- Moskovszky és Réber Gyűjtemény (Székesfehérvár, Oskola u. 2--4.)
A belépés díjtalan!
Sajtónyilvános rendezvény

Burján Orsi és Komjáti Áron 3éve muzsikálnak együtt, de a duó mindkét tagjának külön-külön is fontos helye van a zenei életben. Orsi Hollandiában a Conservatorium van Amsterdam jazz ének szakán szerzett diplomát, majd a Conservatorium van Rotterdam világzene szakon török éneket tanult.
Magyar és török népdalokra írt átiratai ekkor születtek, melyek azóta is bővülnek. Karvezetőként és énekesként is aktív, a fehérvári Primavera és Sing for joy kórusok vezetője, és duójukon kívül tagja a Blue Canarro Group-nak, és saját jazz-zenekara is van.
Komjáti Áron 2011-ben diplomázott a Zeneakadémia Jazz Gitár Tanszakán, azóta aktívtagja a hazai jazz életnek. 2012-óta tagja a Fekete-Kovács Kornél vezette Modern Art Orchestrának, ugyanebben az évben csatlakozott a Balázs Elemér Grouphoz. Saját zenekara a Freakin Disco, mellyel 2023-ban jelent meg harmadik nagylemezük.
Duójukkal már játszottak többek között a Budavári Bor és Jazz napokon, és a Dombosfeszt világzenei fesztiválon.
Előadásukban a gitár és ének harmonikusan egészíti ki egymást, repertoárjukon a jazz standardek mellett Orsi magyar és török népdalokra írt jazzes átiratai is megtalálhatók, melyhez Áron gitár játéka plasztikusan teremt különleges színű világot.

bővebben >>

Elválasztás

AJÁNLÓ

KIÁLLÍTÁSOK

HÍREK

© Városi Képtár – Deák Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 10. – deak@deakgyujtemeny.hu
magyarenglish