Fejléc
Árnyék
 
Meseház
Elválasztás

Adventi Meseház mackókkal

Ünnepi készülődés, családi együttlét a múzeumban.

2014. december 14. vasárnap 10-18 óráig
Csernik Szende székely lábbábos előadása; Társas klub - társasjátékok és logikai játékok kicsiknek és nagyoknak, játékmesterek segítségével; Irány a Kincses Sziget! Pierrot készülő kalózos társasjátékának tesztelésére (8-12 év közötti diákoknak); Mackóműhely: mackóbábkészítés (kötés, horgolás, kendővarrás); Pagony mesesarok a Pagony könyv- és játékbolt támogatásával

A Meseház programok alatt belépés szokásos múzeumi belépővel, a felnőtt jegy árából kedvezményt adunk (700 Ft helyett 350 Ft).


bővebben >>

Elválasztás

Adventi Meseház játéklovakkal

Ünnepi készülődés, családi együttlét a múzeumban.

2014. november 30. vasárnap 10-18 óráig
Gyí paci, paripa... Ölbéli játékok babáknak és mamáknak Vörös Villő zenepedagógussal; Varázs-ló Mese, mozgás, lélekvarázs óvodásoknak P. Horváth Ágnes trénerrel; Nálunk laknak állatok! Családi múzeumi foglalkozás Bernáth Éva múzeumpedagógussal; Karácsonyfa- díszek készítése játékló kiállításunk alapján Novák Edith múzeumpedagógus segítségével; Pagony mesesarok. És még: lóverseny óriás társasjáték a játékló-kiállításban; fotózás kedvenc játéklóval.

A program alatt belépés szokásos múzeumi belépővel, a felnőtt jegy árából kedvezményt adunk (700 Ft helyett 350 Ft).


bővebben >>

Elválasztás

Piroska Meseháza


A Hetedhét Játékmúzeum az adventi készülődés után újra várja a szülőket és gyerekeket, nagyszülőket és unokákat, baráti társaságokat egy kis játékra. Január 18-án, szombaton, Piroska nevenapján Piroska Meseháza nyitja ki kapuját. A legkisebbeknek és szüleiknek Kecskés Márta tart játszós-beszélgetős programot, ahol többek között szó esik arról, hogy mikor mit érdemes játszani a babákkal. A nagyobbak eközben Keller Petra keramikus segítségével festhetik ki saját figuráikat - köztük természetesen Piroska és a farkas alakját is. Délután a Levendula Játszóház tagjainak segítségével játékfigurákat lehet varrni, közben pedig a Varázskuckó Játékbolt hoz a múzeumba sok-sok kipróbálható társasjátékot és logikai játékot.
Várunk mindenkit, aki szeret játszani! A múzeum kiállításában "lakó" Piroska és farkas figurák és játékok megkereséséhez némi nyomolvasási ismeret szükséges!


bővebben >>

Elválasztás

Hetedhét együtt-játék advent idején

Hetedhét együtt-játék advent idején
A székesfehérvári Hetedhét Játékmúzeum advent idején különösen fontosnak tartja az együtt játszás élményét, a szeretteinkkel együtt töltött időt. Szülők és gyerekek, nagyszülők és unokák, párok és egyedülállók, testvérek és barátok felfedezhetik a múzeum kincseit - s köztük a legnagyobbat, a jó játék örömét.
Adventi vasárnapokon azért is érdemes betérni a Hetedhét Játékmúzeumba 10 és 18 óra között, mert mindig akad program:
Adventi Meseház Játsszunk együtt az ünnepek idején is! Vasárnaponként 10 és 18 óra között vár a Hetedhét Játékmúzeum!
2013. december 1.
2013. december 8.
2013. december 15.
2013. december 22.
A program kedvezményes múzeumi belépővel látogatható.


bővebben >>

Elválasztás

Sárika meseháza

2013. január 19.: Sárikát - Moskovszky Éva gyermekkori babáját is köszöntjük családi játszóházunkkal. Weöres Sándor verse ihletett minket, így ládikákat is készítünk, és persze figurákat, bábukat pihe-puha gyapjúból. A Levendula Játszóház újra elhozta a babaházat is, de épül a sínpálya is a Réber-teremben. A Csodaceruza magazin egyelőre nem érkezett meg, de várjuk őket is!bővebben >>

Elválasztás

Adventi Meseház

Decemberben minden vasárnap Adventi Meseház vár benneteket a Hetedhét Játékmúzeumban!
Az első alkalom december 2-án lesz, délelőtt adventi naptárházikót készíthettek Bernáth Éva múzeumpedagógussal, délután pedig a TEREMBURA - Kulturális és Múzeumkommunikációs Egyesület segítségével gyárthattok izgalmas meglepetéseket.
FIGYELEM: Az Adventi Meseház napjain 10 és 18 óra között tartunk nyitva, a programon múzeumi belépőjeggyel lehet részt venni, mely csak ekkor egységesen 500 Ft-ba kerül (akik egyébként is ingyenesen látogathatják a múzeumot, természetesen ezeken a napokon is díjtalanul jöhetnek).
Szeretettel várunk!
facebook eseménybővebben >>

Elválasztás

Házfoglaló - családi programok

időpont: 2012. május 12-én, szombaton 10-23 óráig
helyszín: Oskola u. 2-4. (Hiemer-ház)

10-23 óráig A múzeum belső tereiben levő programokon belépő-jegy váltásával lehet részt venni (felnőtt 700 Ft, kedvezményes 500 Ft).
Gyermekeknek (14 éves korig) ezen a napon a belépés ingyenes!
Játszótársaink az ország első játékmúzeumának városából, Kecskemétről a Tekergőtér és a Tintaló Társulás.


bővebben >>

Elválasztás

AJÁNLÓ

KIÁLLÍTÁSOK

HÍREK

© Hetedhét Játékmúzeum – Moskovszky és Réber Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 2-4. – hetedhetmuzeum@szekesfehervar.hu
magyarenglish