Fejléc
Árnyék
 
Hírek
Elválasztás

Új saját márkás termékek

Az ünnepekre új "saját márkás" termékeink érkeztek. Gyűjteményünk lakói és tárgyai kitűzők, zsebtükrök, jegyzetfüzetek (hamarosan), füzetek (hamarosan), puzzle,szemüvegtörlő vagy színes ceruzakészlet formájában köszönnek ezentúl vissza múzeumi boltunk polcairól. Várjuk Önöket szeretettel nyitvatartási időben (kedd--vasárnap 10--18 óráig).


bővebben >>

Elválasztás

Ünnepi kutakodás a Moskovszky-gyűjteményben

Elgondolkodott már azon, hogy honnan ered a szaloncukor kifejezés? Vagy azon, miközben az édességet majszolta, hogy van-e összefüggés a szalon és szaloncukor között? Ha igen, akkor látogasson el múzeumunkba decemberben, belépője mellé válasszon egy szaloncukrot karácsonyfánk alól és megtudja. Egész decemberben Ünnepi kutakodás a Moskovszky-gyűjteményben


bővebben >>

Elválasztás

Ünnepi nyitvatartásunk

Tisztelt Látogatók!
A Hetedhét Játékmúzeum ünnepi nyitva tartása:
2019. december 24--26., kedd--csütörtök: zárva
2019. december 27--29., péntek--vasárnap: nyitva
2019. december 30--31., hétfő--kedd: zárva
2020. január 1., szerda: zárva
bővebben >>

Elválasztás

8. Hetedhét Játékfesztivál

Bár távolinak tűnik jövő májusa, de mi már elkezdtük az előkészületeket a 8. Hetedhét Játékfesztiválra a Fehérvári Programszervező Kft.-vel.
Annyit már elárulhatunk, hogy a jövő évi téma a család lesz.
Akik pedig nem bírnak addig várni, várjuk őket szeretettel (2019. dec. 29-ig). Az idei év Babamentő hősei ne feledjék otthon az ingyenes belépésre jogosító oklevelüket!


bővebben >>

Elválasztás

Kreatív játékot keres gyermekének?

Elege van a műanyag termékekből és valami környezetbarátabbra vágyik? Akkor a múzeumunkban is kapható PuPiLi játékokat önnek találták ki! Egyedülálló miniatűr bábszínházi világ papírjátékokon keresztül. A klasszikus mesék mint Jancsi és Juliska, vagy Piroska és a farkas szinte megelevenednek játék közben. Vágja ki, rakja össze, és indulhat a mesélés.


bővebben >>

Elválasztás

Hozzánk megéri betérni!

Látogassanak el hozzánk és igényeljék valamely kiegészítő szolgáltatásunkat, hogy részesei lehessenek mesevilágunknak.
A Hetedhét Játékmúzeum recepcióján kérhetnek:
- foglalkoztatóbőröndöket (állatos, konyhás, szatócsboltos és zene témában bérelhető)
- bérelhetnek saját babát
- Kipróbálhatják magukat, milyen muzeológusok lennének (megvásárolható)
- kipróbálhatják a Rejtély a babaházban társasjátékunkat (előzetes bejelentkezés alapján)
Érdeklődés és bejelentkezés: 22/202-601-es telefonszámon
Várjuk a családokat és a játékos kedvű felnőtteket egyaránt


bővebben >>

Elválasztás

Hetedhét már az Instán is

Tudta? A Hetedhét Játékmúzeumnak már Instagram-oldala is van. Kövess minket még több képért és érdekességért: #hetedhétjátékmúzeum.#hetedhétjátékmúzeum

bővebben >>

Elválasztás

Célba értek a Hétbolha játékok

Köszönjük azoknak a gyermekeknek és szüleiknek, akik a Játékfesztiválon a Hétbolha sátránál leadták/elcserélték megunt játékaikat. Örömmel tájékoztatjuk őket, hogy az adományok célba értek. A rengeteg doboznyi játékot a székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ és a székesfehérvári Tolnai Utcai Óvoda vette át.


bővebben >>

Elválasztás

Az év kiállítása 2019


Örülünk :)
"AZ ÉV KIÁLLÍTÁSA 2019" elismerést kapta a székesfehérvári Szent István Király Múzeum Vonalba zárt történetek (Réber László grafikusművész kiállítása) című, a Hetedhét Játékmúzeumban megnyílt állandó kiállításáért, amely a művész gazdag életművéből mutat be reprezentatív válogatást, felnőtt és gyermek látogatók számára különösen vonzó formában és eszközökkel.
A kiállítás kurátora: Gärtner Petra, látványterv: Kemény Gyula, grafika: Mihalkov György.
https://www.magyarmuzeumok.hu/cikk/eredmenyhirdetes-2019


bővebben >>

Elválasztás

Múzeumi bolt

Egész évben nyitva tartó múzeumi boltunk széles választékkal várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt. Retró-nosztalgia játékokkal, Réber László által illusztrált könyvekkel, különféle társas és ügyességi játékokkal vagy egyéb ünnepi apróságokkal. Lepje meg magát vagy szeretteit a gyermekkor egy kis darabjával. Szeretetből szeretettel Önöknek.


bővebben >>

Elválasztás

Kiállításvezetők

Megjelent Réber László grafikusművész Vonalba zárt történetek című, új állandó kiállításának katalógusa, valamint önálló kötetben kapható a méltán népszerű Moskovszky-gyűjtemény kiállításvezetője. A katalógusok megvásárolhatók nyitvatartási időben, a Hetedhét Játékmúzeum boltjában.


bővebben >>

Elválasztás

Kulturális játszóterek. Óvodások fejlesztése játékmúzeumi módszerekkel


A székesfehérvári Hetedhét Játékmúzeum az EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" című kiemelt európai uniós projekt mintaprojektjének keretében olyan módszertanilag megalapozott anyagot dolgozott ki (az óvodapedagógusok számára a múzeumi tanulásról szóló tapasztalati tudás: a kézzelfogható élmény tananyagként felhasználható múzeumpedagógiai mintafoglalkozás), amely támogatja a múzeumszocializációt. A foglalkozásokon Székesfehérvári Gyöngyvirág Óvoda nagycsoportosai vesznek részt. Mentorált múzeumunk a Martonvásári Óvodatörténeti Gyűjtemény, a martonvásári foglalkozáson a Martonvásári Brunszvik Teréz Óvoda nagycsoportosai vesznek részt. A promóvideókat Deák Balázs és Tar Károly (HírBeleBumm Kreatív Kommunikáció) készítette. A székesfehérvári promóvideó (4'29"); a martonvásári promóvideó (1'52").


bővebben >>

Elválasztás

Projektzáró


A Hetedhét Játékmúzeum a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeummal együttműködésben az EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosítószámú "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" című mintaprojekt keretében olyan módszertanilag megalapozott anyagot dolgozott ki, mely amellett, hogy támogatja a múzeumszocializációt és a generációk közti kommunikációs szakadék csökkentését, érzékenyítésül szolgál a pedagógushallgatók (és pedagógusok) számára is.


bővebben >>

Elválasztás

Játékgyűjteményi adatbázis


Mintaprojektünk, az EFOP-3.3.3.-VEKOP-16-2016-00001 azonosítószámú "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" című kiemelt európai uniós projekt mintaprojektjének keretében fejlesztett új Játékgyűjteményi adatbázisunk.
bővebben >>

Elválasztás

Kulturális játszóterek


Fejér Tamás: Ovisok a múzeumban -- Közös projektbe kezdett az ELTE a SZIKM -- Hetedhét Játékmúzeum, http://www.szekesfehervar.hu/, Kultúra, 2017.09.20., sze. 13.21 (Fotó: Molnár Artúr)
A múzeumszocializációt segítő projekten dolgozik közösen a Hetedhét Játékmúzeum és az ELTE Tanító- és Óvóképző kara. A cél, hogy az óvodásokból múzeumszerető és értő felnőttek váljanak. Ma konzultációs nappal kezdték a közös munkát a Játékmúzeumban.

Mintaprojektünk, az EFOP-3.3.3.-VEKOP-16-2016-00001 azonosítószámú "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" című kiemelt európai uniós projekt mintaprojektje.


bővebben >>

Elválasztás

A játék fiatalít!


A Hetedhét Játékmúzeumban minden hónap első szombatja társasjátékos nap.
Ha jegyvásárláskor jelzi, hogy szeretné kipróbálni a múzeum saját társasjátékát, fiatalítunk - felnőtt helyett diák, diák helyett gyermek kategóriába kerül.
A Rejtély a babaházban társasjáték 4-8 fővel játszható, izgalmas családi játék, amely a múzeum tárgyainak felhasználásával készült. Nyolcéves kortól önállóan is játszható. Társasjátékos napjainkon játékmesterek segítik az eligazodást a szabályokban.
(Felnőtt belépő 700 Ft, diák 350 Ft, gyermek ingyenes)


bővebben >>

Elválasztás
Elválasztás

AJÁNLÓ

KIÁLLÍTÁSOK

HÍREK

© Hetedhét Játékmúzeum – Moskovszky és Réber Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 2-4. – hetedhetmuzeum@szekesfehervar.hu
magyarenglish