Fejléc
Árnyék
 
Hírek
Elválasztás

Kulturális játszóterek. Óvodások fejlesztése játékmúzeumi módszerekkel


A székesfehérvári Hetedhét Játékmúzeum az EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" című kiemelt európai uniós projekt mintaprojektjének keretében olyan módszertanilag megalapozott anyagot dolgozott ki (az óvodapedagógusok számára a múzeumi tanulásról szóló tapasztalati tudás: a kézzelfogható élmény tananyagként felhasználható múzeumpedagógiai mintafoglalkozás), amely támogatja a múzeumszocializációt. A foglalkozásokon Székesfehérvári Gyöngyvirág Óvoda nagycsoportosai vesznek részt. Mentorált múzeumunk a Martonvásári Óvodatörténeti Gyűjtemény, a martonvásári foglalkozáson a Martonvásári Brunszvik Teréz Óvoda nagycsoportosai vesznek részt. A promóvideókat Deák Balázs és Tar Károly (HírBeleBumm Kreatív Kommunikáció) készítette. A székesfehérvári promóvideó (4'29"); a martonvásári promóvideó (1'52").


bővebben >>

Elválasztás

Időpontváltozás -- Játék Szalon

Tisztelt Látogató!
Sajnálattal értesítjük, hogy a február 9-i Játék Szalon az előadó betegsége miatt elmarad. Az előadás új időpontja március 2., péntek 16.30, amire szeretettel és szokásunkhoz híven egy csésze forró teával várjuk Önöket.
A kellemetlenségért elnézésüket kérjük!


bővebben >>

Elválasztás

Projektzáró


A Hetedhét Játékmúzeum a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeummal együttműködésben az EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosítószámú "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" című mintaprojekt keretében olyan módszertanilag megalapozott anyagot dolgozott ki, mely amellett, hogy támogatja a múzeumszocializációt és a generációk közti kommunikációs szakadék csökkentését, érzékenyítésül szolgál a pedagógushallgatók (és pedagógusok) számára is.


bővebben >>

Elválasztás

Játékgyűjteményi adatbázis


Mintaprojektünk, az EFOP-3.3.3.-VEKOP-16-2016-00001 azonosítószámú "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" című kiemelt európai uniós projekt mintaprojektjének keretében fejlesztett új Játékgyűjteményi adatbázisunk.
bővebben >>

Elválasztás

Múzeumpedagógiai foglalkozások a Hetedhét Játékmúzeumban

Kedves Óvó nénik és Tanító nénik!
Szeretettel várjuk az óvodás és általános iskolás csoportokat a második félévben is a Hetedhét Játékmúzeumba! Gazdag kínálatunkból sokféle tematikus foglalkozás választható kicsiknek és nagyoknak. Foglalkozásaink középpontjában a játék áll, a gyűjteményen keresztül játékosan, élményszerű, kooperatív módszerekkel ismerkedünk a múlt századi életmóddal. A foglalkozásokat mese és itt-ott felcsendülő énekszó színesíti, s lehetőség nyílik izgalmas, autentikus játékszerek kipróbálására is. A Játékmúzeumban eltöltött idő tartalmas kikapcsolódás lehet kirándulások alkalmával illetve iskolai tanóra keretében is. A vidám, jó hangulatú foglalkozás, a szabad felfedezés, a játék öröme és a helyszín varázsa feledhetetlen élményeket tartogat!
A foglalkozások időtartama: 60 perc. Árak: óvodásoknak 300 Ft/fő, általános iskolásoknak 300+350=650 Ft/fő; 4 alkalmas bérlet: óvodásoknak 800 Ft/fő, iskolásoknak: 1500 Ft/fő.
Bejelentkezés, további információ: Molnár Júlia múzeumpedagógusnál Tel.: 06-22-202-601


bővebben >>

Elválasztás

Megjelent a Rejtély a babaházban című társasjáték


Már kapható a boltokban Pierrot Rejtély a babaházban c. társasjátéka, melyet eredetileg a Hetedhét Játékmúzeum számára készített. Gondolkodós játék gyönyörű grafikával, felnőtteknek is nagyon szórakoztató. Remek karácsonyi ajándék!
Kapható többek között a Piatnik (a kiadó), a Gémklub webáruházában, a Müller drogériákban és hamarosan a Hetedhét Játékmúzeum boltjában is elérhető lesz!
Addig is, minden hónap első szombatján kipróbálható a játék a Hetedhét Játékmúzeumban, a társasjátékos szombat keretében.


bővebben >>

Elválasztás

Kulturális játszóterek


Fejér Tamás: Ovisok a múzeumban -- Közös projektbe kezdett az ELTE a SZIKM -- Hetedhét Játékmúzeum, http://www.szekesfehervar.hu/, Kultúra, 2017.09.20., sze. 13.21 (Fotó: Molnár Artúr)
A múzeumszocializációt segítő projekten dolgozik közösen a Hetedhét Játékmúzeum és az ELTE Tanító- és Óvóképző kara. A cél, hogy az óvodásokból múzeumszerető és értő felnőttek váljanak. Ma konzultációs nappal kezdték a közös munkát a Játékmúzeumban.

Mintaprojektünk, az EFOP-3.3.3.-VEKOP-16-2016-00001 azonosítószámú "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" című kiemelt európai uniós projekt mintaprojektje.


bővebben >>

Elválasztás

A játék fiatalít!


A Hetedhét Játékmúzeumban minden hónap első szombatja társasjátékos nap.
Ha jegyvásárláskor jelzi, hogy szeretné kipróbálni a múzeum saját társasjátékát, fiatalítunk - felnőtt helyett diák, diák helyett gyermek kategóriába kerül.
A Rejtély a babaházban társasjáték 4-8 fővel játszható, izgalmas családi játék, amely a múzeum tárgyainak felhasználásával készült. Nyolcéves kortól önállóan is játszható. Társasjátékos napjainkon játékmesterek segítik az eligazodást a szabályokban.
(Felnőtt belépő 700 Ft, diák 350 Ft, gyermek ingyenes)


bővebben >>

Elválasztás
Elválasztás

© Hetedhét Játékmúzeum – Moskovszky és Réber Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 2-4. – hetedhetmuzeum@szekesfehervar.hu
magyarenglish