Fejléc
Árnyék
 
Moskovszky-konferencia
Elválasztás

Játék és Közösség játéktörténeti konferencia

A Hetedhét Játékmúzeum szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a "Játék és Közösség" című, könyvbemutatóval kísért játéktörténeti konferenciára október 26-án, csütörtökön.
A konferencián a játék közösségépítő szerepéről tartanak előadást szakemberek, mind elméleti, mind gyakorlati oldalról megközelítve a témát. Szó lesz többek között a népszerű gyermekfesztiválokról (Győrkőcfesztivál, Hetedhét Játékfesztivál), valamint a hagyományos és virtuális játékok közösségépítő szerepéről és azok társadalmi hatásairól is. A konferencia felkért előadói között muzeológusok, pszichológusok, oktatók és tapasztalt közösségépítők szerepelnek, így több perspektívából is bepillantást nyerünk a témába.
A konferencián bemutatjuk a "Játék és tudomány a Hetedhét Játékmúzeumban. Válogatás a Moskovszky Éva emlékére rendezett konferenciák előadásaiból 2012--2016" című kötetet, amely a konferencia idején és később is megvásárolható lesz a Hetedhét Játékmúzeumban. A kötetet bemutatja: dr. Pálfi Sándor tanszékvezető, főiskolai tanár (Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar)
Az egész napos konferencia délelőtt 10 órakor kezdődik a Városháza Dísztermében (Székesfehérvár, Városház tér 1.), majd az ebédszünet után 13 órától a Hetedhét Játékmúzeum Réber-termében folytatódik (Székesfehérvár, Oskola utca 2--4.). A rendezvényen a részvétel ingyenes.

bővebben >>

Elválasztás

Moskovszky-konferencia


Moskovszky Éva (1925-2010) régész, művészettörténész, a magyarországi játékkultúra kiemelkedő személyisége. A Hetedhét Játékmúzeum az ő páratlan értékű és Európában is elismert játékgyűjteményének gondozására jött létre 2012-ben. A tiszteletére rendezett játéktörténeti konferencián évente egy alkalommal előadások hangzanak el a Moskovszky-gyűjteményhez kapcsolódó tudományos eredményekről, valamint az országban zajló, játéktörténettel kapcsolatos kutatásokról, kiállításokról, rendezvényekről.
A belépés díjtalan.


bővebben >>

Elválasztás

© Hetedhét Játékmúzeum – Moskovszky és Réber Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 2-4. – hetedhetmuzeum@szekesfehervar.hu
magyarenglish