Fejléc
Árnyék
 
Lidike titkos, omlós linzerkarika receptje
ElválasztásAdvent első vasárnapjával elérkezett a várakozás időszaka. Lassan elkezdünk ráhangolódni a karácsonyra, tervezgetni az ünnepi menüt.
Babakonyháinkban már szakácsnőink is ünnepi lázban égnek, hiszen egy-két süteményt nem árt már jó előre elkészíteni karácsonyra. Az ünnepi sütemények elkészítéséhez Marion is fellapozta kedvenc német recepteskönyvét, hiszen babáink sem tudhatnak mindent fejből.
Mi most Lidike titkos, omlós linzerkarika receptjével kívánunk Önöknek kellemes ünnepi készülődést.


Linzerkarika recept:

Hozzávalók:
40 dkg liszt, 20 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 2 db tojás, 1 db citrom reszelt héja és leve, 25 dkg margarin, ízlés szerint lekvár, vanília és darált dió.

Elkészítés módja:
A lisztet a sütőporral, cukorral, margarinnal, tojással, a citrom lereszelt héjával és kifacsart levével, illetve a vanilíarúd kikapart belsejével, s egy kevés darált dióval összedolgozzuk. Körülbelül fél centiméter vastagra nyújtjuk. (Ajánlatos a fa nyújtófát és gyúródeszkát liszttel meghinteni.) A tésztát linzerformával szaggatjuk, ügyelve arra, hogy éppen ugyanannyi legyen az alja, amennyi a lyukas teteje. 10-15 perc alatt kisütjük előmelegített sütőben. Az aljára ízlés szerint lekvárt kanalazunk, összeragasztjuk, tetejét még forrón porcukorral hintjük.

Kövessenek bennünket hétről-hétre, hangolódjanak velünk az ünnepekre!


AJÁNLÓ

KIÁLLÍTÁSOK

HÍREK

© Hetedhét Játékmúzeum – Moskovszky és Réber Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 2-4. – hetedhetmuzeum@szekesfehervar.hu
magyarenglish