Fejléc
Árnyék
 
Hetedhét Játékfesztivál 2024
ElválasztásA gyermeknapi hétvégén, május 25-én és 26-án újra a gyerekeké lesz a fehérvári belváros: a Hetedhét Játékfesztivál mindkét nap délelőtt tíz órától este hétig várja a családokat sok-sok játékkal, zenés-mesés színpadi programokkal. Többek között Farkasházi Réka és a Tintanyúl Zenekar, Varró Dániel és Molnár György, a Kabóca Bábszínház, valamint Szalóky Ági és gyermekzenekara szórakoztatja majd a közönséget a Városház téren. Lesz persze Hétpróba is, amelyben idén a játékmúzeumban lakó babák szorulnak segítségre. Mókáznak a gólyalábasok, az utcai játékelemek között pedig régi ismerősökkel és újdonságokkal is találkozhatnak a fesztivál látogatói.


Május 25., szombat
9.30 Szárnyas sárkányok -- gólyalábas felvonulás a Játékmúzeumtól a Fő utcán át a Városház térre

10.00 Az aranytollú madár -- a Magyar Népmese Színház előadása
14.00 Gyereknapi hetvenkedő -- Varró Dániel és Molnár György előadása

16.00 Csimota zenekar -- családi koncert
18.00 Farkasházi Réka és a Tintanyúl Zenekar -- családi koncert


Május 26., vasárnap
10.00 Játék füleimnek -- a Fehérvári Fúvószenekar és Kamarás Emese interaktív klasszikus zenei koncertje gyerekeknek
14.00 Miú és Vau -- a Kabóca Bábszínház előadása
16.00 Az égigérő fa -- a MárkusZínház előadása
18.00 Szalóki Ági és gyermekzenekara -- családi koncert


UTCAI JÁTÉKELEMEK
• Ludibundus -- vitézi csaták játéktere
• Magyar Hagyományőrző Faművesek -- alkotótevékenység, mesterségek parkja és szerszámkiállítás
• Bóbita Lovagi Torna
• Zuggo Ládavasút
• Tudor Játékok -- logikai és táblajátékok mindenkinek
• Tintaló Cirkusz
• Heper mesejátéktér
• Piros Lábasos Nosztalgiajáték
• Hangszersimogató a Tálos Edit Alapítvánnyal
• Molyolda -- régmúlt játékaink (csak vasárnap)
• Legó játék és verseny
• Paprika Jancsi Csúzlizdája (csak vasárnap)


Mindkét nap

10.00--18.00: HÉTPRÓBA a belvárosban és a Hetedhét Játékmúzeumban
A Szent István Király Múzeum Hetedhét Játékmúzeumban lakó Angelika baba szomorú: egy telefonbeszélgetést véletlenül meghallva azt hiszi, hogy "anyukájuk", a muzeológus elhagyja őket. Ezért aztán a babák összefognak, és lázas szervezkedésbe kezdenek, hogy maradásra bírják. Ehhez azonban a Hétpróbában résztvevő gyerekek segítségére is szükség van. A hétpróbázók a feladatok között találnak éneklős és babaöltöztetős kihívást, segíteni kell a restaurátornak a sérült babák gyógyításában, rendet kell tenni a bababútorok között, de a papírszínház kulisszái mögé is beleshetnek a vállalkozó kedvűek.
A játék lebonyolításában a Szabad Színház társulata és az ELTE TÓK hallgatói segítik a szervezőket. A játékban legalább egy pecsétet szerző gyerekek a Rotary Club Székesfehérvár felajánlásának köszönhetően egy jégkrémet kapnak ajándékba -- aki pedig az összes feladatot sikeresen teljesíti, belépőt kap a Hetedhét Játékmúzeumba és a kecskeméti Szórakaténusz Játékmúzeumba.

HOZD EL A KEDVENC JÁTÉKODAT!
Hozd magaddal a kedvenc játékodat a Hetedhét Játékfesztiválra, és gyarapítsd Te is a Hetedhét Játékmúzeum virtuális játékgyűjteményét! Meséld el a hozzá kapcsolódó legkedvesebb emlékedet, és engedd meg, hogy lefotózzunk vele, majd a fotót el is küldjük e-mailben a szüleidnek!


HÉTBOLHA JÁTÉKCSEREBERE
Biztosan van olyan játékod, amivel te már nem játszol szívesen, de szép állapotban van és más gyermek örömét lelné benne! Hozd magaddal, és cserébe választhatsz egy másikat, vagy akár egy puha textiljátékot, melyet a Hetedhét Játékmúzeum önkéntesei készítettek tűvel, cérnával és csupa szeretettel! Az összegyűlt játékokat az Igazgyöngy Alapítvány számára ajánljuk fel.A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják. Az esemény sajtónyilvános.
Részletes program: www.fehervariprogram.hu/hetedhet-jatekfesztival-2024/


© Hetedhét Játékmúzeum – Moskovszky és Réber Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 2-4. – hetedhetmuzeum@szekesfehervar.hu
magyarenglish