Fejléc
Árnyék
 
(c) deakgyujtemeny.hu

Nyilt tér

Mezőszemerei Művésztelep
2008. 05. 05 - 06. 25.
Elválasztás
Nyilt tér (időszaki kiállítás a 9. Kortárs Művészeti Fesztivál keretében)
Elválasztás

a Mezőszemerei Alkotótelep
helyszín: Városi Képtár - Deák Gyűjtemény (Oskola u. 10., tel/fax: 22/329-431, www.deakgyujtemeny.hu, keptar@enternet.hu)
időpont: 2008. május 16., péntek 18 óra
megnyitja: Bukta Imre képzőművész
megtekinthető: június 25-ig
nyitva tartás: kedd-vasárnap 10-18 óráig. hétfő szünnap
belépő: 500,- Ft., kedvezményes: 350,- Ft.

Új magyar művésztelepek, új magyar művészkolóniák címmel indít kiállítás-sorozatot a Városi Képtár - Deák Gyűjtemény 2008-ban.
A sorozat első kiállítása a mezőszemerei Nyílt tér alkotótelepet mutatja be, amelyet Bukta Imre és Kónya Réka 2001 óta, minden év szeptemberében meghirdet és megszervez.

" Mezőszemere immár jó néhány éve beírta nevét a magyar művészeti színtér vendégkönyvébe. Nemcsak Bukta születési helyére gondolhatunk életrajzában, hanem arra a szellemiségre, amely a hetvenes-nyolcvanas évektől új színt hozott a hazai művészet kicsiny "világfalujába".
Radikálisan újszerű volt, ahogyan Bukta előnyt kovácsolt hátrányából, hogy éppen ezt az életvilágot tematizálta munkáiban " - írta Készman József a 2005 évi művésztelep katalógusában.

Bukta most arra tesz kísérletet, hogy falu fel- és megmutatásával a kortárs művészet tematizálásához is hozzájáruljon, őszintén és eredetien.
" A művésztelep ügyel arra, hogy az alkotók a képzőművészet nagy parkjának különböző ösvényeiről érkezzenek a festészettől a filmig, vagy a filmtől a festészetig"- írja Bukta Imre a 2003 évi katalógus bevezetőjében. S valóban a szervező művészen kívül mindig változó összetételű alkotótelepen 59 művész dolgozhatott már az évek során. A meghívottak köre a magyar képzőművészeti életet meghatározó művészektől a frissen diplomázott alkotókig több rétegből tevődik össze. Meghatározók a korábbi művészbarátok, a Tiszántúl művészei, az egri főiskola tanárai és végzett hallgatói.


megnyitotta: Bukta Imre

Bukta Imre: Tökölők, 2004.


AJÁNLÓ

KIÁLLÍTÁSOK

HÍREK

© Városi Képtár – Deák Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 10. – deak@deakgyujtemeny.hu
magyarenglish