Fejléc
Árnyék
 
Szűcs Erzsébet kapta a 2022-es esztendő Pro Cultura Albae Regiae díját
Elválasztás

Havasi Tímea: Szűcs Erzsébet kapta a Pro Cultura-díjat a Magyar Kultúra Napján. szekesfehervar.hu, Kultúra, 2022.01.22., szo. 19.44
Ünnepi gálaműsort rendeztek szombaton délután a Vörösmarty Színházban a Magyar Kultúra Napja tiszteletére. Hagyományosan itt adták át a Pro Cultura Albae Regiae-díjat, melyet idén Szűcs Erzsébet művészettörténész, a Szent István Király Múzeum munkatársa vett át. A város jeles elismerésének átadását követően A teremtés ünnepe című műsorral folytatódott a gálaműsor.
(...) az ő nevéhez fűződik a Deák Gyűjtemény országos hírűvé tétele (...) Szűcs Erzsi szakmaiságával azóta is óvja, gondozza a létrehozott értékeket.
Szakmai tevékenységét számos új kezdeményezés elindítása fémjelzi városunkban: az ő irányításával működik a Pelikán Galéria, és ő a szíve-lelke az 1992-ben megalakult Székesfehérvári Művészek Társaságának. A 2012 májusában megnyílt Hetedhét Játékmúzeum -- Moskovszky és Réber Gyűjteményben az állandó kiállítások mellett aktív szerepet vállal a tartalmas gyermekprogramok szervezésében. Az ő nevéhez fűződik a Kortárs Művészeti Fesztivál és a jellegzetes utcai zászlók kezdeményezése. Kiemelkedő szakmai munkássága által meghatározó szerepet tölt be Székesfehérvár kulturális életében.

Kecskés Zoltán: Szűcs Erzsié Fehérvár kulturális díja, Rangos elismerés. feol, Kultúra (Frissen Fejérből), 2022. jan. 22., szo.
Szűcs Erzsébet művészettörténész kapta a 2022-es esztendő Pro Cultura Albae Regiae díját a szombat délutáni gálaműsoron. A rangos elismerést évente egyetlen személy vagy közösség nyerheti el Székesfehérvár önkormányzatától.

Szűcs Erzsébeté a Pro Cultura Albae Regiae-díj, feol, Kultúra, 2022. jan. 22., szo.

Szűcs Erzsébet kapta a Pro Cultura-díjat a Magyar Kultúra Napján. ÖKK Fehérvár, Sajtóközlemény, 2022. január 22., szombat 18.07
Ünnepi gála a színházban.
Galéria

Magyar Kultúra Napja - ünnepi gálaműsor a színházban. Galéria (23 kép), 2022.01.22.


Vakler Lajos: "Számomra a közönség az elsődleges!". FehérVár Közéleti hetilap, Kultúra, 2022.01.27., csüt., 4. o.

AJÁNLÓ

KIÁLLÍTÁSOK

HÍREK

© Városi Képtár – Deák Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 10. – deak@deakgyujtemeny.hu
magyarenglish