Fejléc
Árnyék
 
Múzeumok Éjszakája 2021 -- frissítve
Elválasztás

2021. június 26., szombat 21.00--22.00: Kovács Linda-koncert
Városi Képtár -- Deák Gyűjtemény (8000 Székesfehérvár, Oskola utca 10.) udvara
Kovács Linda énekes-zeneszerző kísérletező zenész, aki duó formációtól egészen a nagyzenekari big band hangzásig alkot. Ezúttal egymaga áll színpadra, ahol saját szerzeményei és szabad improvizációi képezik azt a zenei textúrát, amely a kortárs jazz és kísérleti zene határán mozog, szem előtt tartva a dallamosságot, mint legfőbb zenei szempontot.
A program rossz időjárás esetén elmarad.
https://www.teleelettel.hu/esemeny/11423/kovacs_linda_koncert
https://www.teleelettel.hu/esemeny/11422/nem_tilos_az_a

2021. június 26., szombat 18.00--24.00: Nem Tilos az Á -- Fénnyel vezetett tárlatnézés (állandó kiállítás)
Városi Képtár -- Deák Gyűjtemény (8000 Székesfehérvár, Oskola utca 10.)
A helyzethez igazodva, a képtár folyamatos megtekintését elősegítve átjáróként lesz megnyitva a kiállítási tér. A főbejáraton tud bejönni a látogató és a hátsó kapun, a kis udvar felé tud kimenni, ezzel biztosítjuk a folyamatos átjárást a kiállítás területén. A folyamatosságot még fokozza, hogy egy-egy kiállítási térben egy vagy két alkotás van csak megvilágítva. Így, kevesebb kép kap fókuszt, ezáltal a látogatónak a kevés idő alatt is van módja elmerülni egy-egy képben, nem kell nagy mennyiséget, gyorsan, egyszerre befogadnia. A kiállítás az egyedi világítással új fénybe kerül, még azok számára is, akik gyakori látogatói a gyűjteménynek.
A látogatók beengedése ezzel az átalakítással folyamatos, a sorban állas kiszámítható, a kiállítási térből való kiszorulás elkerülhető. A látogató megnéz egy képet, majd tovább halad, ekkor engedhető a következő látogató, amivel egy folyamatos bejutás biztosítható és a csoportosulás, várakozás elkerülhető, illetve kiszámítható. Ez idő alatt a pince és a padlás nem látogatható, a kanapék ücsörgésre nem használhatóak. A kis udvart fényekkel, lampionokkal lehet hangulatossá tenni. Schaár Erzsébet szobra kap egy megvilágítást, ezzel is új fénybe helyezve az alkotást. A látogatók a hátsó kapun távoznak.


https://muzej.hu/program/nem-tilos-az-fennyel-vezetett-tarlatnezes-2021-06-26t18-00


Újra együtt -- Múzeumok Éjszakája Székesfehérváron, szekesfehervar.hu, Kultúra , 2021.06.26., szo. 22.36
Múzeumok éjszakája a fehérvári Városházán, szekesfehervar.hu, 2021.06.26.
Újra együtt -- nézze meg képeken a szombat esti Belvárost!, szekesfehervar.hu, 2021.06.26.


AJÁNLÓ

KIÁLLÍTÁSOK

HÍREK

© Városi Képtár – Deák Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 10. – deak@deakgyujtemeny.hu
magyarenglish