Fejléc
Árnyék
 
Múzeumpedagógia
Elválasztás

Mese a falon -- múzeumpedagógiai foglalkozás

"...A papírhölgyecske táncosnő volt; két karját kitárta, egyik lábát pedig olyan magasra nyújtotta, hogy az ólomkatona nem is látta, és azt gondolta, hogy féllábú, mint ő maga. ..."
A Grimm fivérek és Andersen csodálatos meséinek világa lépten-nyomon felfedezhető a múzeumban. Ezúttal Andersen klasszikus meséjét a falra varázsoljuk egy diavetítő segítségével. A múzeumpedagógiai foglalkozás során a gyermekek kipróbálhatnak néhány optikai játékot: megfigyelhetik a praxinoszkópot, pörgethetnek taumatrópokat, és belenézhetnek a tarkabarka kaleidoszkópba is.
A foglalkozás címe: Mese a falon
A foglalkozás időtartama: 60 perc
Bejelentkezés, további információ: Varga Dóra múzeumpedagógusnál (70/661-9984 vagy varga.dora@szikm.hu)
A foglalkozásokon való részvételre keddtől péntekig van lehetőség.
bővebben >>

Elválasztás

múzeumpedagógia -- alsós

Az új tanévben is várja Önöket a Hetedhét Játékmúzeum! Szeretettel várja idén is a Hetedhét Játékmúzeum az iskolás osztályokat, csoportokat tematikus múzeumpedagógiai foglalkozásaira. A múlt századi polgári életmódot és játékokat bemutató Moskovszky-gyűjteményt a gyerekek játékos tevékenységeken keresztül ismerhetik meg. Az autentikus játékszerekkel való játék során igazi időutazásban lehet részük. A foglalkozások időtartama: 60 perc. Árak: foglalkozás: 300 Ft/fő, belépő: 10 fő alatt: 350 Ft/fő, 10 fő felett: 250 Ft/fő; 4 alkalmas bérlet: 1900 Ft/fő, mely tartalmazza a belépő árát is. A foglalkozásokon való részvételre keddtől péntekig van lehetőség. Várjuk akár napközis csoportok jelentkezését is a délutáni órákra. Bejelentkezés, további információ: Varga Dóra múzeumpedagógus (+36-70-661-9984, varga.dora@szikm.hu).


bővebben >>

Elválasztás

múzeumpedagógia -- óvoda

Az új nevelési évben is várja Önöket a Hetedhét Játékmúzeum! Szeretettel várjuk az óvodás csoportokat idén is a Hetedhét Játékmúzeum múzeumpedagógiai foglalkozásaira, melyek alkalmával a kiállított tárgyak megelevenednek. A gyerekek mesés történettel átszőtt játékos tevékenységeken keresztül ismerkedhetnek meg a múlt századi polgári életmódot és játékokat bemutató kultúrával. A foglalkozások végén igazi időutazásban lehet részük az autentikus játékszerekkel, szabad játék keretében. A foglalkozások időtartama: 60 perc. Árak: 300 Ft/fő, 4 alkalmas bérlet: 900 Ft/fő. A foglalkozásokon való részvételre keddtől péntekig van lehetőség. Várjuk akár napközis csoportok jelentkezését is a délutáni órákra. Bejelentkezés, további információ: Varga Dóra múzeumpedagógus (+36-70-661-9984, varga.dora@szikm.hu)


bővebben >>

Elválasztás

Múzeumpedagógiai foglalkozások a Réber-tárlatban


Szegény Dzsoni és Árnika nyomában (Ajánlott életkor: óvodás)
A százarcú boszorka erdejében (Ajánlott életkor: 7--10 éves korig)
Mesefonal (Ajánlott életkor: 7--10 éves korig)
Kamasztori (Ajánlott életkor: 12--14 éves korig)
"Túlélsz, Pöcök!" (Ajánlott életkor: 14--16 éves korig)
Bejelentkezés, további információ: Molnár Júlia múzeumpedagógusnál (+36-70-400-89-98)


bővebben >>

Elválasztás

AJÁNLÓ

KIÁLLÍTÁSOK

HÍREK

© Hetedhét Játékmúzeum – Moskovszky és Réber Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 2-4. – hetedhetmuzeum@szekesfehervar.hu
magyarenglish