Fejléc
Árnyék
 
Munkácsy Mihály Általános Iskola diákjainak rajzkiállítása a Diák-Deák Galériában
Elválasztás

Munkácsy Mihály Általános Iskola diákjainak rajzkiállítása a Diák-Deák Galériában (Városi Képtár - Deák Gyűjtemény, Oskola u. 10.)
Megnyitja: Adorján Viktor, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház igazgatója,
2015. május 20-án, szerdán 17 órakor
Megtekinthető: szeptember 20-ig. Nyitva tartás: keddtől vasárnapig 10-18 óráig. Meghosszabbítva: október 4-éig.
A kiállítók és családtagjaik részére a belépés a tárlat ideje alatt díjtalan!

enteriőrök a Városi Képtár facebook-oldalán

A Városi Képtár - Deák Gyűjtemény 2014 októbere óta új kiállítási teret biztosít a székesfehérvári diákoknak. (Eddigi tárlatok: Bory Jenő Általános Iskola; Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola; Utcán lopakodik a karácsony-pályázat; Gorsium Művészeti Szakközépiskola; Európai Iskola-rajzpályázat)

A Székesfehérvári Munkácsy Mihály Általános Iskola 1992-ben indította el a vizuális nevelési programot. Az emelt óraszámú tanórákon túl a gyerekek a megkezdett munkát, a speciális műhelyekben folytathatják. Az első két évben kisplasztikával, majd bábozással, negyedikben szövéssel, ötödikben tűzzománccal és játékkészítéssel, hatodikban animációval, hetedik osztályos korukban fotóval foglalkoznak tanulóik. Nyolcadikosaik a videózással, a mozgóképkultúrával ismerkednek behatóbban. A 2015/16-os tanévtől a vizuális képzésük fontos eleme az osztályzatokat mellőző, szöveges értékelés bevezetése.

Azok számára, akik művészeti szakközépiskolában vagy valamely más művészeti irányultságú középiskolában szeretnék folytatni tanulmányaikat, hetedik osztálytól kétéves felvételi előkészítő kurzus indul, amelynek tematikája a különböző középiskolák felvételi követelményeihez igazodik. A diákokat kiváló tárgyi feltételekkel - jól felszerelt szaktanterem, műhely - várja.


AJÁNLÓ

KIÁLLÍTÁSOK

HÍREK

© Városi Képtár – Deák Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 10. – deak@deakgyujtemeny.hu
magyarenglish