Fejléc
Árnyék
 
Múzeumok Éjszakája a Deák Gyűjteményben
Elválasztás


18.00--22.00: Utazás a színek világába (gyermekprogram -- szabad, önfeledt alkotás)

Lehetőség van a szabad, önfeledt alkotásra, különböző színes technikák megismerésére: olajpasztell, porpasztell, viaszkréta, akvarell, tempera.
A technikákhoz megfelelő papírt, ecsetet, fixatívot biztosítunk.
https://muzej.hu/hu/program/utazas-szinek-vilagaba-szo-06222019-1800

19.00--20.00: Mesterséges érzelmeink (Kelle Antal ArtFormer interaktív-kinetikus szobrai -- előadás)

A videókkal, és kis méretű szoborral tartandó előadás, a művészet/tudomány/játék határterületén mozog. Tovább lép a hagyományosan mozgó kinetikus munkákon, foglalkozik a Mesterséges Intelligenciával (AI) ugyanúgy, mint a Mesterséges Érzelemmel (AE) is.
"Mint multidiszciplináris területeken alkotó művész, nagyon izgat, hogy a látogatókat hogyan lehet cselekvő közreműködőkké, együtt-érzőkké, és e témáról gondolkodókká tenni."
https://muzej.hu/hu/program/mesterseges-erzelmeink-kelle-antal-artformer-interaktiv-kinetikus-szobrai-szo-06222019-1900

20.00--21.00: Gereben Zita-koncert

A fiatal generáció egyik kiemelkedő énekesnőjét, Gereben Zitát korábban az Emil.RuleZ vokalistájaként, majd a Gringo Sztár együttesből ismerhette meg a nagyközönség. Zita zenei pályája ennél azonban sokkal szerteágazóbb, hiszen saját zenekarával már megannyi sikeres fesztiválon és klubkoncerten bizonyította, hogy bársonyos hangjával bátran nyúl a legkülönfélébb zenei stílusokhoz. Saját zenekarával három sikeres nagylemezen vannak túl: az első, "színtiszta" jazzlemezüket követően (Ready for the Sun), megjelent második "Our Places" című album populárisabb hangvétele még tovább növelte a zenekar rajongótáborát. A harmadik "Az én fesztiválom" lemezen pedig magyar nyelvű dalokkal lepte meg a hallgatóságot. Az eklektikus műsorban a dalok az R'n'B, a blues, a pop, és természetesen a jazz stílusjegyeit is hordozzák. A műfajokat tekintve az énekesnő álláspontja világos: "Azt hiszem, a jövőben is megmaradok ingázónak a jazz és a pop között, nem gondolom, hogy döntenem kellene. A zenére egységében tekintek: nem a stílus számít, hanem hogy egyszerűen jó-e."
Saját zenekara a hazai jazzélet elismert és tehetséges muzsikusaiból áll (Bécsy Bence -- gitár, Horváth "Tojás" Gábor -- zongora, Bata István -- basszusgitár, Gálfi Attila -- dob). Mindezek mellet számos hazai formációval dolgozott együtt (Modern Art Orchestra, Transform Quintet, Random Trip, Nagy János Trio stb.) és még kirándulásokat tett a mozifilmek világába is, olyan betétdalokkal és kisebb szerepekkel, mint a Boldog Születésnapot, Magyar Vándor, Majdnem Szűz.
www.gerebenzita.hu https://www.facebook.com/gerebenzita https://www.youtube.com/user/gerebenzita https://muzej.hu/hu/program/gereben-zita-koncert-szo-06222019-2000AJÁNLÓ

KIÁLLÍTÁSOK

HÍREK

© Városi Képtár – Deák Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 10. – deak@deakgyujtemeny.hu
magyarenglish