Fejléc
Árnyék
 
ha erre jár -- ... egy kicsit felfrissülni a nyári melegben a hűs, ódon falak között... (nyitva csütörtöktől vasárnapig 10 és 18 óra között)
Elválasztás

Mentett értékek 2.0 -- Deák Dénes gyűjteménye (állandó kiállítás)
A cím utal a 2016-ban megnyílt korábbi tárlatra, melyet a gyűjtő halála 25. évfordulója kapcsán rendeztünk. Időközben azonban sok főmű is hazaérkezett, melyek abban az évben Bécsben és Brüsszelben szerepeltek kiállításokon. A több mint négyszáz alkotás -- 271 festmény és grafika, 52 szobor, 80 érem és plakett, 6 iparművészeti alkotás -- jó keresztmetszetet ad a huszadik század magyar művészetéről. Az újjárendezett tárlat korábban be nem mutatott alkotások segítségével kíván emléket állítani a közelmúltban elhunyt művészeknek, akikkel a gyűjtő személyes jó barátságot is ápolt: Deim Pálnak (1932--2016) tíz alkotása, Swierkiewicz Róbertnek (1942--2019) tizenhét műve szerepel a kiállításban.

A Projektteremben önálló tematikus válogatást mutatunk be a gyűjtemény eddig felfedezésre váró műveiből "A modell" címmel (2023. aug. 20-ig).
A tárlatban ismert és ismeretlen emberi arcokat látunk Rippl-Rónai József, Mednyánszky László, Czimra Gyula, Medgyessy Ferenc, Schadl János, Schubert Ernő és mások alkotásain. A rajzok között elhelyezett tíz szobor az emberi test szépségét helyezi fókuszba.

Gorsiumos diáktárlat (2023. aug. 20-ig) a Diák-Deák Galériában.
© Városi Képtár – Deák Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 10. – deak@deakgyujtemeny.hu
magyarenglish