Fejléc
Árnyék
 
DISCMONKEY. Interaktív film kurzus (tematikus foglalkozás) (2009. december 15-én, kedden 16 órakor)
Elválasztás

2009. december 15-én, kedden 16 órakor


DISCMONKEY - Interaktív film kurzus
TEMATIKUS FOGLALKOZÁS


Óravázlat 10/5

Ez az óra egy gyakorlati óra. A kurzus feléhez érve a résztvevők a tanár felügyelete alatt próbálhatják ki, mennyire tudják használni az eddig megszerzett ismereteiket. A résztvevők két csoportra osztva csapatokat alkotnak. Mindkét csapat feladata, hogy egy egyszerű, egy mondatban megfogalmazható cselekvéssorról készítsen filmet, legalább 10 snittben elbeszélve. Pl. valaki kinyit egy ajtót, vagy két ember találkozik.
A csapatok miután megbeszélték, kitalálták a történetet, storyboardot készítenek, részletesen megtervezik a felveendő jeleneteket. A szereplő, operatőr rendező mind-mind valamelyik csapattag.
Mivel az eszközpark nem teszi lehetővé az egy időben forgatást mindkét csapat számára, amíg az egyik csapat készíti a filmet, addig a másik az előadóteremben a kurzus vezető felügyelete alatt megismerkedik egy tárgyanimációs szoftverrel, amit a saját, otthoni filmjük elkészítésénél használhatnak a résztvevők.
Az egyes csapatoknak 15 perc áll rendelkezésükre a forgatáshoz, aztán csere.
Az óra hátralévő részében közösen elemezzük ki az elkészült felvételeket. Az értékelés fő szempontja az érthetőség, filmnyelvi jártasság, de természetesen más nézőpontok is szóba kerülnek. (kompozíció, világítás, stb.)


Az elkészült munkák megnézhetők itt:
http://vimeo.com/8226891
http://vimeo.com/8226959


A december 15-i előadás vázlata


Az órán készült két kisfilm












AJÁNLÓ

KIÁLLÍTÁSOK

HÍREK

© Városi Képtár – Deák Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 10. – deak@deakgyujtemeny.hu
magyarenglish