Fejléc
Árnyék
 
Nyári táborok
Elválasztás


Kattanj rá! 2012. június 18-22. Fotótábor Kiss László fotográfus vezetésével a Városi Képtár - Deák Gyűjteményben.

Fogd be a fényt - dobozból papírra 2012. június 25-29. Fotó-grafika alkotótábor a móri Művészeti Szabadiskolában Mosberger Róbert fotográfus, grafikus vezetésével.Fehérvári történet-felvétel a Városi Képtár "Emlékmentés" című helytörténeti fotógyűjtéséhez kapcsolódóan - középiskolások számára
2012. augusztus 20-25 (hétfőtől szombatig), minden nap 9-15 óráig, helyszín: Székesfehérvár, Oskola u. 10. a Képtár épületében, és a városi közgyűjteményekben
A tábor vezetője: Szűcs Erzsébet művészettörténész, előadók: Kincses Károly fotómuzeológus és dr. Nagy Veronika néprajzkutató
Ha te is székesfehérvári vagy, bizonyára sokszor nézted érdeklődéssel azokat a régi fotókat, amelyeken például az Országalma helyén még a - ma már a Piac téren található - Püspök-kút volt, vagy régi családi fotókat.
Székesfehérváron az elmúlt közel 150 évben sok minden változott, azonban az épületek, az utcák és terek hangulata változatlan. Az idősebbeknél egy-egy régi családi fénykép emlékek folyamát indíthatja el: eszükbe jutnak a régi családtagok, a képen található eseményhez tartozó történetek. Mások régi képein ismerősöket fedeznek fel, újra átélik a kor hangulatát, talán kicsit nosztalgiáznak is.
A fehérvári Városi Képtár "Emlékmentés" - Székesfehérvár fotótörténete 1945-ig címmel 2012. november 16-ától rendez tárlatot abból a gyűjtésből, melyet az intézmény közel két éve folytat. Eddig több mint 600 kép gyűlt össze fehérvári családoktól és magánszemélyektől, melyeket archiválunk: szkennelünk, minden kép saját adatlapot kap, melyekre a képhez tartozó fontosabb adatokat, és a fotókhoz kapcsolódó történeteket is rögzítjük. E munka folytatásához, egy a gyűjtést feldolgozó honlap bővítéséhez keresünk segítőket, akiket a tábor során látunk el szükséges ismeretekkel is.
Ha téged is érdekelnek a régi fotók titkai, most lehetőséged van rá, egy táborban jobban megismerkedj a fotógyűjtés és a fotótörténet hátterével.
A tábor után lehetőséged nyílik arra, hogy te is bekapcsolódj a Képtár fotógyűjtésébe, és jobban megismerkedj Fehérvár és a fehérvári családok történeteivel.
A tábor díja: 8.000 Ft (mely napi egyszeri étkezést is magában foglal)
Jelentkezni e-mail-ben lehet 2012. augusztus 5-éig.


Városismereti napközis tábor 8-12 éves gyerekeknek a Hiemer-házban
2012. június 18-22.
A tábor helyszíne a Hetedhét Játékmúzeum, szervező a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft.
2012-ben is indul városismereti tábor a történelem és a múlt iránt érdeklődő gyerekeknek. Fő témánk ebben az évben a Hetedhét Játékmúzeum. A múzeumpedagógiai foglakozások keretén belül a gyerekek játékos és interaktív módon korhű képet kapnak majd az 1800-as évek mindennapjaiból. Bepillanthatnak saját korosztályuk majdnem 200 évvel ezelőtti életébe.
Tervezett programok a Játékmúzeum gyűjteményeivel kapcsolatban
Látogatás Babavárosban - ismerkedés a Hetedhét Játékmúzeum Moskovszky Gyűjteményével
Akár hiszed, akár nem - foglakozás a Réber Gyűjteményben
Ébresztő! - elalvás és ébredés a babaszobákban
Társasjátékok régen és ma
A foglakozások másik része a Fekete Sas Patikamúzeumban zajlik majd, ahol történelmi időutazáson vehetnek részt a fűszerek és orvosságok világában és mindezt természetesen székesfehérvári vonatkozással.
Rendhagyó történelem óra is bemutatásra kerül, melyen az I. András Lovagrend jeleníti meg Székesfehérvár középkorának híres embereit.
A tábor minimum 10 fővel indul és maximum 20 gyermeket tud fogadni. Részvételi díj: 18.000 Ft/gyermek/hét. A díjat a jelentkezési lappal együtt június 1-ig kérjük eljuttatni a szervezőknek. A részvételi díj tartalmazza a napi háromszori étkezést, valamint a foglalkozások anyagköltségeit. Amit nem tartalmaz: a busz költségeit. Kérjük összesen 2 db buszjegyet, vagy bérlet biztosítsanak gyermekük számára.
A táborról bővebb felvilágosítás az alábbi elérhetőségeken kérhető: Berzsényi Brigitta 22/537-261 (Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft.)

© Városi Képtár – Deák Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 10. – deak@deakgyujtemeny.hu
magyarenglish