Fejléc
Árnyék
 
Advent vasárnap délutáni hangversenyek a Városi Képtár - Deák Gyűjteményben (A világ hangversenytermeinek meghódítása előtt itthon)
Elválasztás

A székesfehérvári Városi Képtár - Deák Gyűjteményben szinte évtizedes hagyomány, hogy advent idején koncertek, hangversenyek segítik az ünnepi készülődést, a karácsonyra várakozást.
2009-ben, a vasárnap délután fél négykor kezdődő, közel egyórás, változatos zenei műfajokban megszólaló kamara-koncerteknek közös jegye, hogy a meghívott előadók művészi pályájuk kezdetén vannak, de már zenei versenyeken, külföldi akadémiai képzésük helyszínein vagy egyéb megmérettetésen díjakkal bizonyították tehetségüket, rátermettségüket.
Mindannyian székesfehérváriak, illetve a városhoz kötődnek, így az útra-bocsátó és visszaváró város zenekedvelő közönsége feltehetően esetleg értesült sikereikről, de kevesen hallottuk őket itthon. Talán mindannyiunk számára ünnepet jelent, ha az advent vasárnap délutánokat zenélésük, éneklésük segítségével meghitt együttlétben a képtár gyönyörű freskós szalonjában tölthetjük.

A november 29-i koncert előadói Acsai Tímea fuvolista, zenésztársai Stankowsky Endre Ferenc csellón és Bóna Ilona zongorán.
Acsai Tímea Móron született 1988-ban, édesapja és édesanyja is zeneművész, mindketten a Hermann László Zeneiskolában tanítanak. Tímea 2006 óta tanul a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Eddigi legnagyobb nemzetközi sikerei: 2008 májusában Bukarestben a 15. Jeunesses International Flute Competition III. díja és 2009. májusában a 61. Prague Spring International Music Comtpetetion for Flute II. díja, valamint a legfiatalabb döntősnek járó Mahler-különdíj.

November 29-i műsor
J.S Bach: d-moll Triószonáta,
R. Schumann 3 Ramanza,
J.S. Bach: e-moll Szonáta,
Rahmanyinov: Vokalise
Ligeti: Szólószonáta
Schubert: Ave Maria
AJÁNLÓ

KIÁLLÍTÁSOK

HÍREK

© Városi Képtár – Deák Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 10. – deak@deakgyujtemeny.hu
magyarenglish