Fejléc
Árnyék
 
Kortárs-e vagy? Film- és animációsfilm-pályázat 12-25 éves korig
Elválasztás

a TEREMBURA - Kulturális és Múzeumkommunikációs Egyesület és a Városi Képtár - Deák Gyűjtemény pályázatot hirdet Kortárs-e vagy? címmel a 13. Kortárs Művészeti Fesztivál keretében

Film- és animációsfilm-pályázat 12-25 éves korig

Kortársunk lehet-e az, aki már nem él, és kortársunk-e az, aki még alkot, de mintha egyetlen érvényes gondolata sem lenne a minket most körülvevő világról? Kortársa volt-e az a többi művésznek, aki jócskán megelőzte a korát, és kortársunk-e az, aki csak ismétli a régi nagyokat?

És ha már ezen elgondolkodtunk, az a kérdés is fölmerül, mi számít ma, a kétezres évek második évtizedében művészetnek? A színház túlél mindent, a mozi átmegy 3D-be, a televízió újjáéled. Művészet-e egy fantasy tévéfilmsorozat? És a képregények? A plakátok, a szórólapok, a számítógépes montázsok? Szűkül vagy tágul a valódi művészet tere attól, hogy ma már mindenki részt tud venni benne?

Lám, megannyi kérdés, tisztázatlan ügy egy-egy szó körül. Még az értelmező kéziszótár sem teljesen biztos a dolgában. Egyrészt kortársnak mondja azt, aki velünk egy időben él (főnév), de kortárs lehet a mai művészet is (melléknév), amiről viszont ki tudja, mikor kezdődött és meddig tart a hatása.

Gondolkodj el a kortárs művészet fogalmáról és filmesítsd meg: kortárs-e vagy?!

A pályázat beadásának határideje: 2012. május 10., csütörtök 18 óra
A pályázat beadásának módja: A pályázatot személyesen vagy postai úton kérjük eljuttatni a Városi Képtár - Deák Gyűjtemény (8000 Székesfehérvár, Oskola u. 10.) címére, emellett a filmet YouTube-ra feltöltött formában is szeretnénk megkapni, a linket e-mailben elküldve.
Csak azokat a pályázatokat bíráljuk el, amelyek mind a két formában beérkeznek, valamint fel van rajtuk tüntetve a szerző neve és elérhetősége.
Formátum: .mp4, .avi
Hordozó: cd, dvd
Felbontás: 720x576p - 720x1080p
Képarány: 4:3, 16:9
Hossz: min. 5 - max. 10 perc
Feltételek: A pályázati anyag nem tartalmazhat már bemutatott, vagy mások által készített képi és hangelemeket.
Műfaji kategóriák: rövidfilm, animációs film, zenés videoklip, különböző felvételi technikákkal készült felvételek (pl. mobiltelefonnal készített film)
Nevezési kategóriák: 12-14 év, 15-18 év, 19-25 év
A szakmai zsűrizés és a díjazás nevezési kategóriánként történik, a zsűri tagjai: Rutkai Bori vizuális tervező, énekesnő, Vadócz Péter mobilfilmes, Simonyi Balázs filmrendező, fotográfus, Izinger Katalin művészettörténész
Különdíjban részesül a legjobb aláfestő zenét, hanghatást tartalmazó film, valamint közönségdíjban részesül az az alkotás, amely Kortárs-e vagy? film- és animációsfilm-pályázat Facebook oldalunkon a legtöbb like-ot kapja.
További információ: Rosta Helga 70/432-5801, Szirmai Nóra 22/329-431.© Városi Képtár – Deák Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 10. – deak@deakgyujtemeny.hu
magyarenglish