Fejléc
Árnyék
 
(c) deakgyujtemeny.hu

Text in Textile

Text in Textile -- Biró Anna interaktív installációja


Megnyitó: 2016. július 20-án, szerdán 18 órakor


Látogatható: július 21--23. 14--19 óráig.
2016. 07. 20-23.
Elválasztás
Text in textile
Elválasztás

A Székesfehérvári Művészek Társasága és a Szent István Király Múzeum szeretettel meghívja önöket a Pelikán Galériába (Székesfehérvár, Kossuth utca 15.) Bíró Anna Text in textile című interaktív pop-up tárlatára.
Megnyitó: 2016. július 20-án, szerdán 18 órakor.
Megtekinthető: 2016. július 21--23 között 14--19 óráig a művész jelenlétében.


Biró Annáról: képzőművész, Erdélyben született. 1988 óta Montreálban él. Diplomáját Romániában, a kolozsvári Ion Andreescu Képzőművészeti Egyetemen szerezte. A montreáli Centre Textile Contemporain-on számítógépes textiltervezést is tanult. Műveit Kanadában, az Egyesült Államokban és Európában állította ki. Japánban részt vett az 5. Kyotói Nemzetközi Textilpályázaton, ahol Kanadát képviselte. Jelmeztervezéssel is foglalkozik, színházi előadásokhoz (Circus Solei) és filmekhez is készített kosztümöket. Felhasználja a számítógép adta lehetőségeket a textiltervezésben és kísérletet tesz arra, hogy összekapcsolja a technológiát, a történelmet és személyes emlékeit. A textil számára önkifejezés, eszköz a személyes emlékek és a kulturális emlékezet; a technológia és az emberi érzelmek kifejezésének összekapcsolására.

A kiállított munkákról: A tárlaton három interaktív, kézzel hurkolt és szőtt, hangzó alkotását láthatjuk, melyről 2013-ban az alábbi linken látható rövid film is készült:
Anna Biró Text in textile (2'53'')

Emellett két számítógéppel vezérelt szövőszéken kézi szövéssel készült munkáját is kiállítjuk.


A rövid, mindössze háromnapos tárlaton a kiállítóteremben folyamatosan jelen lesz az alkotó, aki örömmel beszél munkáiról.

A megnyitón kérdezzük majd eddigi életútjáról az itt bemutatott munkáiról is.

Program a kiállításban: Július 23-án, szombaton 16 órától a magyar kísérleti textilművészet több szereplőjét látjuk vendégül egy közös beszélgetésen.Gábor Gina: Biró Anna hangzó varázsszőnyege, FMH, 2016. július 20., szerda 20.50
Gábor Gina: Mindannyian migránsok vagyunk, FMH, 2016. július 23., szombat 06.20© Városi Képtár – Deák Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 10. – deak@deakgyujtemeny.hu
magyarenglish