Fejléc
Árnyék
 
Réber-konferencia
Elválasztás

Réber-konferencia

2015. október 15-én, csütörtökön 15-18 óráig: Mozgó és álló Réber László alkotásokról
Réber László grafikusművész életművéhez kapcsolódó tudományos tanácskozás, animációs filmjeinek bemutatása, majd négy izgalmas előadás Dr. M. Tóth Éva, Wehner Tibor, Révész Emese, Gärtner Petra felfedező elemzésével, valamint beszélgetés a grafikus lányával, jogutódjával az életmű mai terjedéséről.
Az előadások nyilvánosak, a belépés ingyenes.


bővebben >>

Elválasztás

Akár a gyerekek.

A Hetedhét Játékmúzeum keretei között 2012-ben nyílt meg Székesfehérváron Réber László (1920. május 21 - 2001. november 2.) Munkácsy-díjas grafikusművész, illusztrátor, karikaturista állandó kiállítása. A rendkívül gazdag életmű feltárására, megismerésére, az alkotások - köztük több száz könyvillusztráció - művészettörténeti kontextusba való helyezésére évente egy alkalommal konferenciát szervezünk. Meghívott előadóink a tudományterület országosan ismert legjobb szakemberei, művészettörténészek, egyetemi tanárok, vagy néhány esetben gyakorló alkotók, pályatársak, akik a közönség számára élvezetes, közérthető előadásokkal mutatják be a művészt és azt a korszakot, amelyben életműve megszületett.

Időpont 2014. április 11-én, pénteken 13-17 óráig
Helyszín Hetedhét Játékmúzeum Réber terme (8000 Székesfehérvár Oskola u. 2-4.)

Program
13.00-tól dr. Cser-Palkovics András Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármesterének köszöntője
Ezt követően a konferencia könyvbemutatóval (Akár a szülők, Libri, Bp. 2013) kezdődik, amelyet Tarján Tamás és Widengard Krisztina, a művész lánya tartanak

Előadások:
13.40-től Gärtner Petra, a székesfehérvári Szent István Király Múzeum művészettörténész munkatársa: Kanyargós út a mesék világából a karikatúrákig, avagy Réber László gyermekábrázolásai nem csak gyerekeknek.
14.20-tól Révész Emese művészettörténész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem tanára: Paul Klee és a gyermekrajz hatása Réber László műveire.
15.00-15.20 Szünet, büfé
15.20-tól Pálfi György László a Moholy Nagy Művészeti Egyetem tanára: A fogalmi gondolkodás Réber László művészetében.
16 órakor Szűcs Erzsébet művészettörténész, a Városi Képtár - Deák Gyűjtemény igazgatója nyitja meg az országos illusztrációs pályázat kiállítását. A díjakat átadja Widengard Krisztina. (Az általános és középiskolás korosztálynak szóló pályázat kiírása a Hetedhét Játékmúzeum honlapján és facebook oldalán elérhető, beküldési illetve beadási határidő április 4.)

Az előadásokra a belépés ingyenes.

Bővebb információ: Szűcs Erzsébet 06-70-453-2516bővebben >>

Elválasztás

Réber-konferencia

A székesfehérvári Városi Képtár - Hetedhét Játékmúzeum szeretettel meghívja Önt a 84. Ünnepi Könyvhét és 12. Gyermekkönyvnapok alkalmából RÉBER LÁSZLÓ GRAFIKUSMŰVÉSZ TISZTELETÉRE RENDEZETT KONFERENCIÁJÁRA 2013. június 6-án, csütörtökön 13 órára a Hetedhét Játékmúzeum (Oskola u. 2-4.) Réber Termébe.
A konferencián való részvétel ingyenes.


bővebben >>

Elválasztás

AJÁNLÓ

KIÁLLÍTÁSOK

HÍREK

© Hetedhét Játékmúzeum – Moskovszky és Réber Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 2-4. – hetedhetmuzeum@szekesfehervar.hu
magyarenglish