Fejléc
Árnyék
 
Múzeumpedagógia
Elválasztás

Tematikus múzeumpedagógiai foglalkozások

Szeretettel várja a 2019/2020-as tanévben is a Hetedhét Játékmúzeum az iskolás osztályokat, csoportokat tematikus múzeumpedagógiai foglalkozásaira. A múlt századi polgári életmódot és játékokat bemutató Moskovszky-gyűjteményt a gyerekek játékos tevékenységeken keresztül ismerhetik meg. Az autentikus játékszerekkel való játék során igazi időutazásban lehet részük.
A foglalkozások időtartama: 60 perc. Árak: általános iskolásoknak 300+250=550 Ft/fő; 4 alkalomra szóló bérlet iskolásoknak: 1900 Ft/fő
A foglalkozásokon való részvételre keddtől péntekig van lehetőség. Várjuk akár napközis csoportok jelentkezését is a délutáni órákra.
Bejelentkezés, további információ: Gulyás Nikolett múzeumpedagógusnál (+36-70-400-89-98)


bővebben >>

Elválasztás

Múzeumpedagógiai foglalkozások óvodások számára

Szeretettel várjuk az óvodás csoportokat idén is a Hetedhét Játékmúzeum múzeumpedagógiai foglalkozásaira, melyek alkalmával a kiállított tárgyak megelevenednek. A gyerekek mesés történettel átszőtt játékos tevékenységeken keresztül ismerkedhetnek meg a múlt századi polgári életmódot és játékokat bemutató kultúrával. A foglalkozások végén igazi időutazásban lehet részük az autentikus játékszerekkel,szabad játék keretében.
A foglalkozások időtartama: 60 perc. Árak óvodásoknak: 300 Ft/fő, 4 alkalomra szóló bérlet óvodásoknak: 900 Ft/fő
A foglalkozásokon való részvételre keddtől péntekig van lehetőség. Várjuk akár napközis csoportok jelentkezését is a délutáni órákra.
Bejelentkezés, további információ: Gulyás Nikolett múzeumpedagógusnál (+36-70-400-89-98)


bővebben >>

Elválasztás

Múzeumpedagógiai foglalkozások a Réber-kiállításban

Pedagógusok figyelmébe!
A tanév hátralévő részében is várjuk szeretettel az óvodás és iskolás csoportokat a Réber-kiállításba!
Újdonság!
Idén tavasztól már a nagyokra is gondolva, felső tagozatosok és középiskolások jelentkezését is várjuk! Színesítse diákjainak rajz, irodalom, dráma, vagy akár osztályfőnöki óráját múzeumpedagógiai foglalkozással -- immár a Hetedhét Játékmúzeumban is!
Bejelentkezés, további információ: Molnár Júlia múzeumpedagógus 70/4-008-998


bővebben >>

Elválasztás

Pedagógusok figyelmébe

Várjuk alsó tagozatos osztályok jelentkezését!
A Hetedhét Játékmúzeumban még ma is él a régi korok varázsa! Jöjjenek el, és vegyenek részt izgalmas, múltidéző múzeumpedagógiai foglalkozásainkon.
Minőségi játékélmény, tanulás és jókedv 60 percben.
Bejelentkezés, további információ: Molnár Júlia múzeumpedagógusnál 06-70-400-8998


bővebben >>

Elválasztás

Múzeumpedagógiai foglalkozások a Réber-tárlatbanÚJDONSÁG! Az idei tanévtől a 2018 májusában újranyílt állandó Réber László-kiállítás is várja az óvodás és iskolás csoportokat! Ha már voltak a Moskovszky-gyűjteményben és most kipróbálnának valami újat, a Réber-kiállítás Önöknek való! Óvodások számára a mese és a szerepjáték kerül előtérbe, iskolások pedig izgalmas olvasás, fogalmazás és rajz órákat tölthetnek el a múzeumban Réber-illusztrálta mesekönyveket böngészve.
Várjuk Önöket idén is szeretettel!


bővebben >>

Elválasztás

Múzeumpedagógiai foglalkozások kisiskolások számára


Múzeumpedagógiai foglalkozások alsó tagozatosok számára a 2018/2019-es tanévben
Szeretettel invitáljuk az alsó tagozatos osztályokat közös múzeumi játékra! A foglalkozások időtartama 60 perc, melyek keretében a gyerekek a kiállított játéktárgyakon keresztül kooperatívan, az élménypedagógia módszereivel ismerkedhetnek a kiállítással. A múzeum bebarangolása után lehetőség nyílik a szabad játékra is -- izgalmas, autentikus játékszerekkel. A foglalkozásokon való részvételre keddtől csütörtökig van lehetőség.


bővebben >>

Elválasztás

Múzeumpedagógiai foglalkozások óvodások számára


Óvodás csoportjaink számára egy délelőttre megelevenedik a múzeum. A babák, játékok életre kelnek, és izgalmas felfedezésre, közös játékra invitálják a gyerekeket. A mesébe ágyazott tematikus foglalkozások időtartama 60 perc. A kiállítás bebarangolása után a gyerekeknek lehetősége nyílik a szabad játékra -- izgalmas, autentikus játékszerekkel. A foglalkozásokon való részvételre keddtől csütörtökig van lehetőség.


bővebben >>

Elválasztás

Múzeumpedagógiai foglalkozások kisiskolások számára


Szeretettel invitáljuk az alsó tagozatos osztályokat közös múzeumi játékra! A foglalkozások időtartama 60 perc, melyek keretében a gyerekek a kiállított játéktárgyakon keresztül kooperatívan, az élménypedagógia módszereivel ismerkedhetnek a múlt századi polgári életmóddal. A kiállítás bebarangolása után lehetőség nyílik a szabad játékra is -- izgalmas, autentikus játékszerekkel.
Választható foglalkozásaink:
Utazás térben és időben (1--4. osztály)
Babaház (1--4. osztály) (vak és látássérült gyermekek számára is kérhető)
Törékeny játékok töretlen sikere (1--4. osztály)
Papírszínház (1--4. osztály)
Fémcsodák (3--4. osztály)
Vonalvarázsló (3--4. osztály)
A foglalkozás és a belépő ára: 300 Ft/fő + 350 Ft/fő = 650 Ft/fő; 4 alkalmas bérlet: 1500 Ft/fő

bővebben >>

Elválasztás

Múzeumpedagógiai foglalkozások óvodások számára


Óvodás csoportjaink számára egy délelőttre megelevenedik a múzeum. A babák, játékok életre kelnek, és izgalmas felfedezésre, közös játékra invitálják a gyerekeket. A mesébe ágyazott tematikus foglalkozások időtartama 60 perc. A mese, a csoportos játékok és a kiállítás bebarangolása után a gyerekeknek lehetősége nyílik a szabad játékra -- izgalmas, autentikus játékszerekkel.


Választható foglalkozásaink:
Vármese
Babazsúr
Maszkabál
Babamese (vak és látássérült gyermekek számára is kérhető)
Lídia titka
Mese a falon
A foglalkozás ára: 300 Ft/fő; 4 alkalmas bérlet: 800 Ft/fő


bővebben >>

Elválasztás

Múzeumpedagógiai foglalkozások iskolások számára

1.--2. osztályosok számára:
Régi játék, nem rossz játék: utazás térben és időben
Régi játék, nem rossz játék: babaház
Régi játék, nem rossz játék: papírszínház
Apró tárgyak titkai: törékeny játékok töretlen sikere
3.--4. osztályosok számára:
Vonalvarázsló -- Réber
Apró tárgyak titkai: illúziók
Apró tárgyak titkai: fémcsodák
5.--8. osztályosok számára:
Családom és egyéb állatfajták
Tematikus foglalkozás vak és látássérült gyerekek számára:
Régi játék, nem rossz játék: babaház
Régi játék, nem rossz játék: porcelánbaba

Időtartam: minimum 60 perc
Egy foglalkozás ára: 300 Ft/fő/foglalkozás. A foglalkozás ára a belépő díjat NEM tartalmazza. Diákoknak a belépő 350 Ft/fő. Kísérőknek a belépés ingyenes.
Bejelentkezés: Molnár Júlia múzeumpedagógus. Tel.: 06-22/202-601

Foglalkozások helyszíne: Hetedhét Játékmúzeum (Székesfehérvár, Oskola u. 2--4.)
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!


bővebben >>

Elválasztás

Múzeumpedagógiai foglalkozások óvodások számára

Életre kelt játékok: vármese
Életre kelt játékok: mese a falon
Életre kelt játékok: maszkabál
Életre kelt játékok: babazsúr
Életre kelt játékok: babamese

Foglalkozások helyszíne: Hetedhét Játékmúzeum (Székesfehérvár, Oskola u. 2--4.)
Időtartam: minimum 60 perc. Egy foglalkozás ára: 300Ft/fő/foglalkozás. (Kísérőknek a belépés ingyenes.)
Bejelentkezés: Molnár Júlia múzeumpedagógus. Tel.: 06-22/202-601
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!


bővebben >>

Elválasztás

Múzeumpedagógiai kínálatunk

Óvodások számára: Életre kelt játékok: vármese; Életre kelt játékok: mese a falon; Életre kelt játékok: maszkabál; Életre kelt játékok: babazsúr; 1.--2. osztályosok számára: Régi játék, nem rossz játék: utazás térben és időben; Régi játék, nem rossz játék: babaház; Régi játék, nem rossz játék: papírszínház; Apró tárgyak titkai: törékeny játékok töretlen sikere; 3.--4. osztályosok számára: Vonalvarázsló-Réber; Apró tárgyak titkai: illúziók; Apró tárgyak titkai: fémcsodák; 5.--8. osztály Családom és egyéb állatfajták; Társas-játék; Egyszervolt házak kicsiny másai: ahány bútor, annyi stílus; Tematikus foglalkozás vak és látássérült gyerekek számára Régi játék, nem rossz játék: babaház; Régi játék, nem rossz játék: porcelánbaba.


bővebben >>

Elválasztás

Múzeumpedagógiai kínálatunk 2015-2016

A Hetedhét Játékmúzeum óvodás és iskolai csoportoknak is kínál foglalkozásokat, játékos tárlatvezetéseket. A foglalkozások a kiállítás tárgyaihoz kapcsolható ismereteket közvetítik változatos feladatokkal.

Kirándulás keretében érkező csoportoknak javasoljuk, hogy a foglalkozás 60 percén túl még egy fél órát szánjanak a múzeumra, hogy a gyerekek felfedezhessék a kiállítás azon részeit is, amelyet a foglalkozás nem érintett (például a szabadon használható logikai és társasjátékok, a játékokat rejtő fiókok).

Az óvodás csoportoknak az alkalmankénti foglalkozás díja 300 Ft/gyermek, kísérőknek ingyenes. Lehetőség van négyalkalmas bérlet vásárlására, amely a Városi Képtár - Deák Gyűjteményben és/vagy a Hetedhét Játékmúzeumban használható fel a nevelési év során. A foglalkozások témája szabadon választható a két múzeum kínálatából. Az időpontokat az adott kiállítóhely múzeumpedagógusával kell egyeztetni, legalább egy héttel a foglalkozás igényelt időpontja előtt.
Időtartam: 60 perc. Óvodai csoportoknak a bérlet 800 Ft/fő.
Bérletvásárlás esetén első alkalommal kell kifizetni a bérletet. Kísérőknek a belépés ingyenes.

Iskolai csoportoknak a foglalkozás 300 Ft/diák, a belépő 350 Ft/diák, összesen 650 Ft/diák alkalmanként.
Lehetőség van négyalkalmas bérlet vásárlására is, amely a Városi Képtár - Deák Gyűjteményben és/vagy a Hetedhét Játékmúzeumban használható fel a tanév során. A foglalkozások témája szabadon választható a két múzeum kínálatából. Az időpontokat az adott kiállítóhely múzeumpedagógusával kell egyeztetni, legalább egy héttel a foglalkozás igényelt időpontja.
Időtartam: 90 perc a Városi Képtárban, 60 perc a Hetedhét Játékmúzeumban.
Iskolai csoportoknak a bérlet 1500 Ft/fő. Bérletvásárlás esetén első alkalommal kell kifizetni a bérletet. Pedagógusoknak a belépés ingyenes.

Középiskolásoknak tárlatvezetést vagy Iskolai Közösségi Szolgálat keretében projektfeladatokat vezetünk a meghirdetett foglalkozásokon túl.

Jelentkezés, bővebb információ Bernáth Éva múzeumpedagógus (+36-22-202-601 vagy +36-70-453-0548) (Ajánlott e-mailen felvenni a kapcsolatot)


bővebben >>

Elválasztás

MUSEUM PASS 4

A Hetedhét Játékmúzeum és a Városi Képtár közös, iskolai osztályoknak (60-90 perc; 1500 Ft/fő) és óvodai csoportoknak (4*60 perc; 800 Ft/fő) szóló bérlete, amellyel kedvezményesen lehet igénybe venni a két kiállítóhely múzeumi foglalkozásait a tanév során. Szeptember 18-ától december 20-ig egy különleges szecessziós kiállítás látható a Városi Képtárban, a bérletbe akár az ehhez kapcsolódó foglalkozás is kérhető. A csoportokat kísérő pedagógusoknak a belépés ingyenes.

bővebben >>

Elválasztás

Foglalkozások

Kirándulásra, egyszeri látogatásra érkező csoportoknak a gyűjtemény egészét átfogó foglalkozásokat ajánlunk. A foglalkozás díja a belépőn felül 300 Ft/gyermek, kísérőknek ingyenes.
- Utazás Hetedhét Játékországba
- Fedezd fel Hetedhét Játékországot!
- Apró tárgyak titkai: kincskeresés
Székesfehérvári és környékbeli csoportoknak, bérleteseknek akik óvodai-iskolai éveik során többször is eljutnak a múzeum foglalkozásaira, az alábbi múzeumi órákat ajánljuk: Témaköreink a "Hetedhét kaland vár" TÁMOP 3.2.8.B-12/1-2012-0031 pályázatnak köszönhetően folyamatosan bővülnek. Kapcsolódó műveltségterületek: magyar nyelv és irodalom, ember és természet, ember és társadalom (történelem, erkölcstan, hon- és népismeret), életvitel és gyakorlat, művészetek, testnevelés és sport. Időtartam: 60 perc
Óvodásoknak
- Életre kelt játékok - Babamese
- Életre kelt játékok - vármese
1-2. osztályosoknak
- Régi játék, nem rossz játék: babaház
- Régi játék, nem rossz játék: utazás időben és térben
3-4. osztályosoknak
- Apró tárgyak titkai: ötvös tárgyak és ólomkatonák
- Apró tárgyak titkai: törékeny játékok töretlen sikere
4. osztályosoknak
- Egyszervolt házak kicsiny másai: ahány bútor, annyi stílus
- Egyszervolt házak kicsiny másai - múzeumi nap

Bernáth Éva múzeumpedagógus: 22 202 601 (9-15 óráig) vagy 06 70 453 0548


bővebben >>

Elválasztás

Kiállításvezető-feladatlap

letölthető kiállításvezető- feladatlap (pdf, 1,9 MB)
Szerzők: Radetzkyné Pinke Margaréta - Bernáth Éva
Tördelés és grafika: Varga Gábor Farkas


bővebben >>

Elválasztás

Múzeumpedagógia

KIRÁNDULÁSRA, EGYSZERI LÁTOGATÁSRA ÉRKEZŐ CSOPORTOKNAK
a gyűjtemény egészét átfogó foglalkozásokat ajánlunk. A foglalkozás díja a belépőn felül 300 Ft/gyermek, kísérőknek ingyenes.

Utazás Hetedhét Játékországba. Múzeumpedagógiai foglalkozás óvodás és kisiskolás csoportoknak. Időtartam 60 perc.
Fedezd fel Hetedhét Játékországot! Önálló felfedezés vezetőfüzet segítségével 4-6. osztályosoknak. Javasolt időtartam 60 perc.
Apró tárgyak titkai: kincskeresés. Múzeumpedagógiai foglalkozás 4-5. osztályosoknak. Időtartam: 60 perc

SZÉKESFEHÉRVÁRI ÉS KÖRNYÉKBELI CSOPORTOKNAK, BÉRLETESEKNEK, akik óvodai-iskolai éveik során többször is eljutnak a múzeum foglalkozásaira, az alábbi múzeumi órákat ajánljuk.
Témaköreink a "Hetedhét kaland vár" TÁMOP 3.2.8.B-12/1-2012-0031 pályázatnak köszönhetően folyamatosan bővülnek.
Kapcsolódó műveltségterületek: magyar nyelv és irodalom, ember és természet, ember és társadalom (történelem, erkölcstan, hon- és népismeret), életvitel és gyakorlat, művészetek, testnevelés és sport. Időtartam: 60 perc

ÓVODÁSOKNAK Életre kelt játékok: babamese
1-2. OSZTÁLYOSOKNAK Régi játék, nem rossz játék: babaház
3-4. OSZTÁLYOSOKNAK Apró tárgyak titkai: ötvös tárgyak és ólomkatonák; törékeny játékok töretlen sikere
5. OSZTÁLYOSOKNAK Egyszervolt házak kicsiny másai: ahány bútor, annyi stílus; múzeumi nap (komplex foglalkozás 4x45 percben)


bővebben >>

Elválasztás

Emlék-kép-játék

Múzeumpedagógiai foglalkozás - kisiskolások élményteli szabadidős programja a Moskovszky-gyűjtemény játékos feldolgozásával. A foglalkozást Fehérvárra turistaként látogató csoportoknak ajánljuk elsősorban. Játékos feladatokon keresztül ismerkedünk a kiállítással, a gyűjtéssel, a gyűjtővel. Az élményeket saját emlékkép, quodlibet készítésével rögzítjük.
A múzeumpedagógiai foglalkozás díja 300 Ft/gyermek.
Bővebb információ, jelentkezés a foglalkozásra (kérjük, legalább egy héttel a tervezett látogatás előtt jelentkezzen): Bernáth Éva múzeumpedagógus (06) 70/453-0548 (hétfő-péntek 9-15 óráig)


bővebben >>

Elválasztás

Múzeumpedagógiai kínálat a Hetedhét Játékmúzeumban

Foglalkozások a Moskovszky Gyűjteményben:
Csigabiga első múzeumi élmény óvodásoknak és első osztályosoknak.
Mentsd meg a múzeumot! foglalkozás óvodásoknak.
Emlék-kép-játék a Moskovszky-gyűjtemény átfogó ismertetése játékosan alsó tagozatosoknak és osztálykirándulásra érkezőknek.
Kedves Kewpie! – játéktörténeti kaland Kewpie babákkal alsó tagozatosoknak.
Googly - keress a múzeumban! - babatörténeti érdekességek, nem csak lányoknak (felső tagozatosoknak).

Foglalkozások a Réber Gyűjteményben:
Várható időjárás - esőgyártás és napfényfestés. Réber-illusztrációk alapján alsó tagozatosoknak.bővebben >>

Elválasztás

AJÁNLÓ

KIÁLLÍTÁSOK

HÍREK

© Hetedhét Játékmúzeum – Moskovszky és Réber Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 2-4. – hetedhetmuzeum@szekesfehervar.hu
magyarenglish