Fejléc
Árnyék
 
Miért (ne) utáljuk a porcelánbabákat? (Kirakó szabadegyetemi előadás)
Elválasztás

Kirakó című szabadegyetemi előadás-sorozatunk első félévének lezárásához érkezett. A nyári szünet előtti utolsó előadást 2013. június 11-én, kedden 16 óra 30 perctől hallgathatják meg az érdeklődők, melyet dr. Nagy Veronika, a Hetedhét Játékmúzeum muzeológusa tart. A téma pedig: Miért (ne) utáljuk a porcelánbabákat?
A Moskovszky-gyűjteményben nagyon sok porcelánbabával találkozhatunk, de a kiállítás megtekintése önmagában nem ad alkalmat azok sokféleségének, sokrétű jelentésének megismerésére. A porcelánbaba, mint játéktípus több mint 150 éve jelent meg a játékgyártásban, népszerűsége azóta is töretlen, de folyamatosan éri kritika is. Vajon miért volt a 19. század közepén forradalmi újítás, miért rajonganak érte a gyűjtők, és igaz-e, hogy régen a kislányok csak vasárnap játszhattak velük? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ előadásában dr. Nagy Veronika néprajzkutató, a Moskovszky-gyűjtemény muzeológusa június 11-én, kedden fél 5-től a múzeum Réber-termében. Az előadás ingyenes, szeretettel hívunk és várunk mindenkit!

facebook esemény
AJÁNLÓ

KIÁLLÍTÁSOK

HÍREK

© Hetedhét Játékmúzeum – Moskovszky és Réber Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 2-4. – hetedhetmuzeum@szekesfehervar.hu
magyarenglish