Fejléc
Árnyék
 
dr. Nagy Veronika Lánczos--Szekfű-ösztöndíja
ElválasztásIdén is a Bory-várban adták át a Lánczos--Szekfű-ösztöndíjakat, a Deák Dénes Ösztöndíjat és a Deák Dénes Díjat. Ugyancsak ezen az ünnepségen adták át a város négy kitüntetését is, melyeket az elmúlt időszakban a pandémia miatt sajnos nem tudtak átadni: a Penna Regia, a Pro Caritate Albae Regiae, a Pro Cultura Albae Regiae és a Fricsay Richárd Zenei Díjakat.
A Lánczos-Szekfű Ösztöndíjat az alapítvány kuratóriuma minden évben azoknak ítéli a hozzá tartozó anyagi támogatással együtt, akik az oktatás, a tudomány, a művészet terén munkálkodnak. Az ösztöndíjasoknak Bobory Zoltán kuratóriumi elnök mondott köszönetet és arról is beszélt, hogy szívvel lélekkel végzik a különböző szakterületeken a tevékenységüket a díjazottak.
dr. Nagy Veronika évek óta kutatja a játéktörténetnek a Székesfehérvárral kapcsolatban lévő korszakait, eseményeit, emlékeit. Mostani pályázata egy ismeretlen székesfehérvári játékműhely történetére vonatkozó adatok feltárását ígéri, a székesfehérvári országos királyi javítóintézet játékgyártó tevékenységével és a fehérvári játékgyártás fontos alakjaival kapcsolatos történeti dokumentumokat kívánja feltárni. A kutatásokat szeretné kiterjeszteni a kassai levéltár anyagára is, tekintettel arra, hogy az intézetet 1939-ben Kassára helyezték át.

Bácskai Gergely: A Bory-várban adták át a Lánczos--Szekfű-ösztöndíjakat és a Deák Dénes Díjat, szekesfehervar.hu, Közélet, 2021.08.17., k. 18.57
AJÁNLÓ

KIÁLLÍTÁSOK

HÍREK

© Hetedhét Játékmúzeum – Moskovszky és Réber Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 2-4. – hetedhetmuzeum@szekesfehervar.hu
magyarenglish