Fejléc
Árnyék
 
Múzeumok Éjszakája a Hetedhét Játékmúzeumban
Elválasztás

Hetedhét Játékmúzeum (Székesfehérvár, Oskola u. 2--4.) Nyitvatartás: 17.00--24.00

17.00--20.00: Utazás térben és időben

Múzeumpedagógiai foglalkozás, interaktív elemekkel, családok, fiatalok számára a Moskovszky-gyűjteményben
A foglalkozás az utazás témára épít, azon belül is a 18--20. századra fókuszál. A résztvevők feladata, hogy a három lehetséges úti cél (Franciaország -- Párizs, Olaszország -- Ravello, Magyarország -- Balatonfüred) közül kiválasszanak egyet, és aztán ennek figyelembevételével összegyűjtsék az "utazáshoz" szükséges tárgyakat, és "bepakoljanak a bőröndjükbe". Amint a szükséges tárgyakat megszerezték, az emeleti kis játszótéren elkerített résznél egy "kalauzzal" kezeltetik a kapott jegyüket. A játéktérbe belépve korabeli ruhákból/kellékekből válogatva (kalap, napernyő, legyező stb.) a megfelelő úti cél háttere előtt szelfizhetnek, a képeket pedig feltölthetik a múzeum Instagram-oldalára, esetleg saját Facebook-profiljukra, megjelölve a Hetedhét Játékmúzeumot.
https://muzej.hu/hu/program/utazas-terben-es-idoben-csaladi-foglalkozas-moskovszky-gyujtemenyben-szo-06222019-1700

19.00--20.00: Koronczay Lilla, a Nők Lapja újságírója szubjektív tárlatvezetése a Moskovszky-gyűjteményben

Koronczay Lilla számtalan érdekes történettel találkozott már munkája során. Szubjektív tárlatvezetésén kiderül, hogy milyen kérdések merülnek fel benne a Moskovszky-gyűjtemény kapcsán, és az elragadó miniatűr polgári játékok élménye hogyan szűrődik át gondolatain, tapasztalatain, személyiségén. A szubjektív tárlatvezetés mint műfaj nem egyirányú kommunikációt jelent a szakember és a látogatók között, hanem a tárgyak nyújtotta élmény által folyamatosan konstruálódó interaktív viszonyt. Utazás térben és időben, valamint egy közismert személyiség gondolataiban, aki saját tapasztalatain szűri át és közvetíti a Moskovszky-gyűjteményben rejlő tudás szubjektív jelentésrétegeit.

21.00--24.00: Falra hányt képek -- Fényfestés: Réber-figurák a Hiemer-ház homlokzatán

Réber László különleges műveiből -- sajátságos alkotói világlátását, bölcsességét és nagyszerű humorát tükröző, csupa ötlet rajzaiból, könyvillusztrációiból, önálló grafikáiból, plasztikáiból és animációs filmjeiből -- 2018 tavaszán nyílt állandó tárlat a Hetedhét Játékmúzeumban. Ezen a különleges estén azonban a jellegzetes Réber-figurák a Hiemer-ház homlokzatán is megjelennek. A fényfestés Falvay Miklós médiaművész munkája.

21.30--22.30: Gärtner Petra kurátor szaktárlatvezetése a Vonalba zárt történetek című Réber László-kiállításban


22.30--23.15: A MusiColore Énekegyüttes koncertje

A 2014-ben alakult, hattagú MusiColore Énekegyüttes hangulatos estét kínál hallgatóságának. Különböző zenetörténeti korszakok dalaiból válogatnak, a reneszánsz madrigáloktól a jazzig.
A program tervezett helyszíne a múzeum udvara, rossz idő esetén a koncert elmarad.

https://muzej.hu/hu/szent-istvan-kiraly-muzeum-hetedhet-jatekmuzeum
Június 22-én 16 órától a KNYKK helyi járatos buszai a Múzeumok Éjszakája-karszalaggal ingyenesen vehetők igénybe.

Központi információ: Tourinform Székesfehérvár (Városház tér, Hiemer-ház) +36 22 537 261, E-mail

A SZERVEZŐK A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK.

https://szikm.hu/hirlevel/muzeumok_ejszakaja_2019-663

A rendezvényeket kizárólag karszalaggal lehet látogatni. A karszalagok minden helyszínen belépőként, a KNYKK Zrt. helyi buszjáratain pedig menetjegyként használhatók 16.00 órától.
A karszalagok megválthatók 2019. június 12-től elővételben a Tourinform Irodában (Városház tér, Hiemer-ház), 2019. június 22-én, 15--23 óráig a Városház téren a Tourinform faházában, valamint a legtöbb helyszínen, korlátozott számban. A hatéves kor fölött kötelező karszalagokból befolyó bevételt jótékonysági céllal, adományként gyűjtjük, az ajánlott minimális hozzájárulás összege 200 Ft.
A befolyt összeggel hátrányos helyzetű Fejér megyei gyerekek múzeumpedagógiai foglalkozásait támogatják a rendezvény látogatói.
Székesfehérváron és vonzáskörzetében a Múzeumok Éjszakája programjai nemcsak a múltat és a jelent hozzák közel egymáshoz, hanem közös gondolkodásra, összefogásra ösztönzik az egyházi és világi kulturális intézményeket, a helyi művészeti és tudományos életet.
SZERETETTEL VÁRJUK PROGRAMJAINKON!


https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2176263819139278&type=3


AJÁNLÓ

KIÁLLÍTÁSOK

HÍREK

© Hetedhét Játékmúzeum – Moskovszky és Réber Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 2-4. – hetedhetmuzeum@szekesfehervar.hu
magyarenglish