Fejléc
Árnyék
 
Hetedhét Játékfesztivál -- frissítve
ElválasztásMájus utolsó vasárnapján újra a gyerekeké lesz a fehérvári belváros: a Hetedhét Játékfesztivál május 28-án délelőtt 10 órától este nyolcig várja a családokat sok-sok játékkal, zenés-mesés színpadi programokkal. Többek között a Kolompos együttes és a Rutkai Bori Banda szórakoztatja majd a közönséget a Városház téren. Lesz persze Hétpróba is, amelyben idén egy lovacska történetét ismerhetik meg a gyerekek. Mókáznak a gólyalábasok, az utcai játékelemek között pedig régi ismerősökkel és újdonságokkal is találkozhatnak a fesztivál látogatói.
A Hetedhét Játékfesztivál ebben az évben csak egy napig tart, de május 28-án vasárnap délelőtt 10 órától egészen este nyolcig rengeteg játék és színvonalas színpadi műsor várja a családokat.
Gyereknap Fehérváron. FTV, Kultúra, 2023.05.29., h. 12.30, 2'36"
Május utolsó vasárnapján újra a gyerekek vették birtokba a fehérvári belvárost. Sok játék, zenés-mesés színpadi programok várták a családokat a Hetedhét Játékfesztivál keretében gyereknapon.


Kovács Szilvia: Gyereknap a belvárosban és a tűzoltólaktanyában. FehérVár Közéleti hetilap, Közélet, 2023.06.01., csüt., 5. o.
Május utolsó vasárnapján újra a legkisebbek vették birtokba a fehérvári belvárost. Sok játék, valamint zenés-mesés színpadi programok várták a családokat a Hetedhét Játékfesztivál keretében.
Ezen a napon kinyíltak a fehérvári tűzoltólaktanya kapui is!
A megnyitón Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a közönséget, a Tolnai Utcai Óvoda két ovisa pedig jelképesen átvette a város által a végzős óvodásoknak ajándékozott kiadványt
A nap folyamán számos színes program, kedvelt játékok csalogatták a belvárosba a látogatókat
Már a délelőtti órákban gyereksereg lepte el a belvárost
Mókáztak a gólyalábasok, az utcai játékok között pedig régi ismerősökkel és újdonságokkal is találkozhattak a fesztivál látogatói
Gyermeknapon kinyíltak a fehérvári tűzoltólaktanya kapui is. A bátrabbak bemászhattak a járművekbe, és megnézhették a tűzoltók felszerelését.
Fejér Tamás: Lulu baba és a gurulós lovacska kalandjai a Hetedhét Játékfesztiválon. szekesfehervar.hu, Fehérvári Színes, 2023.05.28., vas. 14.16
Vasárnap idén is a gyerekeké lett a Belváros: Lulu baba és a gurulós lovacska kalandjait ismerhetik meg idén a Hetedhét Játékfesztiválon. A hétpróba mellett számtalan játékkal, színpadi programmal találkozhatnak a kilátogatók.
Simon Erika: Hetedhét Játékfesztivál - a gyerekeké volt a Belváros vasárnap, szekesfehervar.hu,Galéria (58 kép), 2023.05.28.
SZÍNPADI MŰSOR
9.50 Langaléta Garabonciások -- gólyalábas felvonulás a Játékmúzeumtól a Fő utcán át a Városház térre


10.00 Megnyitó -- a város polgármestere, dr. Cser-Palkovics András köszönti a gyerekeket, majd a város óvodáinak képviselői átveszik a Barangolás Székesfehérváron, a királyok városában című, a Gyöngyvirág Óvoda csemetéi által illusztrált ovis útikalauzt.

10.15 Gólyalábas móka, Langaléta módra -- Langaléta Garabonciások
11.00 Vitéz László -- Fekete Dávid bábelőadása


14.00 Csurgó zenekar -- családi koncert
16.00 Rutkai Bori Banda -- családi koncert


18.00 Kolompos együttes -- családi koncert
UTCAI JÁTÉKELEMEK
Tintaló Társulás -- Tintaló Cirkusz

Vitéz László bábjáték-automata


Zuggo Ládavasút és más játékok


Molyolda -- régmúlt játékaink

Paprika Jancsi Csúzlizdája
Fanyűvő Játékpark
Vándorjátszóház -- piros lábasos nosztalgiajátékok
Egérparádé


Négy égtáj játszótér
Piros Lábasos Nosztalgia Játék
Hangszersimogató

Felhővadászat


Fajátékok

HÉTPRÓBA
A gurulós lovacska szomorú: kicsi is, magányosnak is érzi magát, elhatározza hát, hogy világgá megy. Szerencsére Lulu baba nem hagyja, hogy egyedül induljon el, társa lesz a kalandokban -- az idei Hetedhét Játékfesztiválon a Szent István Király Múzeum Hetedhét Játékmúzeumának két kedves játékát kísérhetik végig a Hétpróba során a gyerekek. A feladatok között találnak éneklős és számolós kihívást is, a gyerekszobában rendet kell tenni, a patikából gyógyszert kell beszerezni, a postakocsi állomáson a csomagok válogatása lesz a próba, de a vesszőparipa hátára is felpattanhatnak majd a vállalkozó kedvű hétpróbások.
A játék lebonyolításában a Szabad Színház társulata és az ELTE-TÓK hallgatói segí­tik a szervezőket.
SZKKK: "Utcára megy" a múzeum a játékfesztiválon. fehervariprogram.hu, Hírek, 2023. május 14.
HOZD EL A KEDVENC JÁTÉKODAT!
Legyél Te is gyűjtője a Hetedhét Játékmúzeum évről évre gyarapodó virtuális já­tékgyűjteményének: idén hozd magaddal kedvenc játéklovadat a Hetedhét Játékfesztiválra, meséld el a hozzá kapcsolódó legszebb élményedet, és engedd meg, hogy lefo­tózzunk vele!


HÉTBOLHA JÁTÉKCSEREBERE
Hozd el régi, megunt játékodat, hogy új gazdára találhasson! Cserébe vigyél haza helyette egy másikat, vagy válassz egy kedves, puha textiljátékot, amit a Hetedhét Játékmúzeum önkéntesei készítettek saját kézzel és csupa szeretettel! Az össze­gyűlt játékokat idén az Igazgyöngy Alapítvány számára ajánljuk fel. A Játékfesztivál idején is megtekinthető lesz a Márványudvarban az alapítvány által fenntartott művészeti iskola diákjainak rajzaiból rendezett kiállítás 14.00 és 18.00 óra között.

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják. Az esemény sajtónyilvános.
Részletes program: www.fehervariprogram.hu/hetedhet-jatekfesztival-2023/

Virágba öltözött terek játékfesztivál és lovas kalandok lesznek pünkösd hétvégéjén. szekesfehervar.hu, Fehérvári színes, 2023.05.22., h. 6.57

Palocsai Jenő: Lulu baba és a gurulós lovacska hív mindenkit a fehérvári gyereknapra, Serkenjetek nyeregbe gyerekek. feol.hu, Kultúra, 2023.05.17., sze. 14.15
https://szikm.hu/esemenyek/hetedhet_jatekfesztival-2088AJÁNLÓ

KIÁLLÍTÁSOK

HÍREK

© Hetedhét Játékmúzeum – Moskovszky és Réber Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 2-4. – hetedhetmuzeum@szekesfehervar.hu
magyarenglish