Fejléc
Árnyék
 
Egészségügyi dolgozók hete
Elválasztás


2020. augusztus 25., kedd 10.30--11.30:
Egészségügyi dolgozók hete (Hetedhét Játékmúzeum -- Moskovszky és Réber Gyűjtemény)

A programon való részvétel regisztrációhoz kötött: bejelentkezes@szikm.hu

Moskovszky-Gyűjtemény
Moskovszky Éva és édesanyja, Auer Erzsébet Magyarországon egyedülálló és Európában is elismert játékgyűjteménye a 18-19. századi játékkultúra rendkívül míves tárgyi világát, valamint a polgári életmód számtalan aspektusát (lakáskultúra, porcelán, divat stb.) mutatja be. A több ezer apró játékeszközt tartalmazó tárgyegyüttesek szinte kivétel nélkül olyan babaszobák, amelyeket eredetileg maguk a gyűjtők rendeztek be és láttak el valamilyen történettel, jelentéssel. A kislányok játékait különféle kirakók és társasjátékok egészítik ki, míg a fiúkat vár, katonák, hajók és mozdonyok várják.


"A lelket kell először és legfőképpen ápolni, ha azt akarjuk, hogy a fej is, meg az egész test is egészséges legyen." (Platón)

A Szent István Király Múzeum augusztus utolsó hetében ingyenes kurátori tárlatvezetésekkel várja az egészségügyben dolgozókat és családtagjaikat, hogy színes gyűjteményének bemutatásával, megismertetésével tisztelegjen az egészségünk megőrzésére és ápolásunkra törekedő alkalmazottak előtt, legyenek akár orvosok, ápolók, takarítók, gondnokok, vagy bárki más, akinek mindennapi tevékenysége nélkül a gyógyulásunk nem lenne lehetséges.

A program keretében az Új Magyar Képtárban, a Fekete Sas Patikamúzeumban, a Hetedhét Játékmúzeumban, a Városi Képtár -- Deák Gyűjteményben és A Kagán lovasa időszaki tárlatnak otthont adó Csók István Képtárban várják kollégáink az érdeklődőket.


AJÁNLÓ

KIÁLLÍTÁSOK

HÍREK

© Hetedhét Játékmúzeum – Moskovszky és Réber Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 2-4. – hetedhetmuzeum@szekesfehervar.hu
magyarenglish