Fejléc
Árnyék
 
Jó házból való úri lányok - művelt nők a dualizmus korában (D. Horváth Enikő történész előadása )
Elválasztás

Áprilisban is egy rendkívül izgalmas előadással folytatódik a szabadegyetem a Hetedhét Játékmúzeumban. Az alábbiakban egy rövid ízelítőt olvashatnak soron következő témánkról.
Mit tudhatunk a dualizmus kori Magyarország hölgyeinek helyzetéről? Milyenek lehettek a valóságban a „boldog békeidők” városi lányai, asszonyai, hogyan iskolázódtak, emancipálódtak, és váltak "nőféle nőkből" "görlök"-ké a korszak második felére? D. Horváth Enikő történész Jó házból való úri lányok - művelt nők a dualizmus korában címet viselő előadása nem konkrét életpályákat mutat be, hanem arra a kérdésre keresi a választ, hogy mit jelentett a dualizmus időszakában művelt nőnek lenni. Milyen tartalma volt, lehetett ennek a kifejezésnek akkoriban, hogyan lehetett műveltté válni, és hogyan helyezhető el ebben a folyamatban a polgári otthon szerepe, valamint annak miniatűr képe, a babaház.

Az előadást április 16-án, kedden 16 óra 30 perctől hallgathatják meg a Hetedhét Játékmúzeum Réber-termében. A belépés díjtalan.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!AJÁNLÓ

KIÁLLÍTÁSOK

HÍREK

© Hetedhét Játékmúzeum – Moskovszky és Réber Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 2-4. – hetedhetmuzeum@szekesfehervar.hu
magyarenglish